سینمایی نیوز
  • امروز : جمعه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 ذی‌القعده 1446
  • و : Friday, 9 May , 2025 می باشد
کل 9863 امروز 0

خبر فوری

موافقت شورای بازبینی با نمایش 8 فیلم غیرسینمایی نشست‌های تخصصی سازمان سینمایی در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جشن شصت و دوسالگی انجمن گویندگان برگزار شد انتصابات جدید در سازمان سینمایی اکران خصوصی فیلم «زیبا صدایم کن» در موزه سینما میزبانی سرای هنر صنعت چاپ از 13 چاپخانه صادرات محور در نمایشگاه کتاب شکوه ایران ارتباطی تنگاتگ با کتاب دارد ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در قالب غرفه «کتابخانه عمومی ایران» یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای نمایشگاه کتاب آغاز ثبت نام بن کارتهای دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی از ۱۶ اردیبهشت پایان دو اجرا در مجموعه تئاتر شهر جعفر ذهنی، هنرمند پیشکسوت تئاتر گیلان درگذشت چرا ایران هنوز کارشناسی انیمیشن ندارد؟ ابهام مدیر یک آموزشگاه هنری در پرداخت مالیات فراخوان نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ فعالیت سالن کارنامه نشر در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران آغاز ثبت‌نام طرح فروش ویژه کتاب‌فروشان از نیمه اردیبهشت‌ماه صدور مجوز اکران برای چهار فیلم استانی با 3 میلیون جمعیت و تنها 5 شهرستان دارای سینما فراخوان ثبت‌نام پانزدهمین آکادمی تابستانی بین‌المللی تئاتر در ایتالیا آیین تجلیل از مدرسان و معلمان هنرستان موسیقی دختران و پسران برگزار شد نمایش‌های جدید عمارت نوفل‌لوشاتو معرفی شدند 4 فیلم سینمایی پروانه نمایش گرفتند دیدار معاون امورهنری و هنرمندان بجنوردی با سفیر ایران در تاجیکستان اکران فیلم های جدید بر پرده سینماها موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 7 فیلم‌ اکران «اون شب که بارون اومد» درموزه سینما آغاز نمایش فیلم‌های خارجی در هنرو تجربه با نوری بیلگه جیلان فراخوان هجدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منتشر شد فراخوان چهل‌‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد مسترکلاس پیانو در خانه موسیقی ایران شب صداهای ماندگار ناصر شکرایی راد دار فانی را وداع گفت آغاز مرحله‌ی نخست داوری پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا بهروز شعیبی دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد پوستر بهترین فیلم جشنواره فجر رونمایی شد آغاز ثبت‌نام دریافت بن خرید کتاب سازمان‌ها و نهادها «هر چی تو بگی!؟»، کمدی بهاری پر خنده سینماها آمار فروش سالن‌‌های دولتی اعلام شد رونمایی از پوستر فیلم سینمایی «اسفند» فعال‌سازی اپلیکیشن واکا در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب قطعه‌ها و آهنگ‌های فولکلورِ زبان فاخر کردی آغاز فصل جدید همکاری های هنری ایران و تاجیکستان آغاز به کار سینماتک ایسفا با فیلم‌های شهرام میراب اقدم برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در اوایل آذر عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ روایتی از زندگی، اندیشه و آثار حمید سمندریان نمایش «قلندر خونه» ثبت ملی شد مهلت تکمیل اطلاعات مالیاتی و حساب بانکی ناشران حاضر در نمایشگاه رو به پایان است

1
اتابک نادری در سمینار علمی پژوهشی تئاتر فجر:

جشنواره فجر فرصتی برای بررسی موضوعات مغفول مانده است

  • کد خبر : 39843
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
جشنواره فجر فرصتی برای بررسی موضوعات مغفول مانده است
نخستین روز سمینار علمی پژوهشی چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باعنوان «جایگاه و جریان نمایشنامه‌نویسی در ایران بعد از انقلاب اسلامی» در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از ایران تئاتر، نقل از روابط‌عمومی چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نخستین روز سمینار علمی پژوهشی «جایگاه و جریان نمایشنامه‌نویسی در ایران بعد از انقلاب اسلامی» با مدیریت سید جواد روشن مدیر بخش پژوهش و دبیر علمی سمینار چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، بعدازظهر روز شنبه، 6 بهمن‌ماه 1403 در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

پیمان شیخی بازیگر و کارگردان تئاتر اجرای رویداد را بر عهده داشت و اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، خیرالله تقیانی‌پور دبیر جشنواره، حسن جودکی مدیر مجموعه تئاتر شهر، عرفان ناظر، رحمت امینی و داوود فتحعلی بیگی هنرمند باسابقه نمایش‌های آیینی سنتی از مهمانان حاضر در این مراسم بود.

گفتنی است؛ سمینار علمی پژوهشی «جایگاه و جریان نمایشنامه‌نویسی در ایران بعد از انقلاب اسلامی» به‌صورت مستقیم و زنده از طریقِ تلویزیونِ تئاتر ایران روی آنتن رفت.

در ابتدا، پیمان شیخی پس از عرضِ خیرمقدم به حضار، از خیرالله تقیانی‌‌پور دبیر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دعوت کرد تا پشت تریبون قرار بگیرد.

خیرالله تقیانی‌پور در سخنانی کوتاهی، سلسله نشست‌ها و سمینارها را جزوِ لاینفکِ هر جشنواره‌ای دانست و گفت: «افتخارِ این را داشتم که سالیانِ قبل، روی همین صندلی‌ها می‌نشستم و ازنظرات استفاده می‌کردم. امروز، این توفیق را دارم که به‌عنوان خدمتگزار در جشنواره باشم. من سلسله نشست‌ها و سمینارها را جزوِ لاینفکِ هر جشنواره‌ای می‌دانم و چه‌بسا که بسترساز و زمینه‌سازِ رُشد و توسعه‌ هر هنری، در وهله‌ نخست، این پژوهش‌هاست. از دوست عزیزم، سید جواد روشن خواهش کردم که آن‌گونه که بایدوشاید، تمامِ هم‌وغم خود را بگذارد تا آنچه باید اتفاق بیافتد. من مطمئن هستم که انشا‌الله این رویداد، نقطه عطفی در سلسله ادوار جشنواره تئاتر فجر خواهد بود. امیدوارم که همه امکانِ استفاده از این سمینارها را داشته باشیم و چراغِ راهی برای آینده‌ی تئاتر ایران باشد.»

سید جواد روشن، سخنرانِ بعدی بود که پیش از آغازِ ارائه مقاله‌ها پشت تریبون قرار گرفت.

مدیر بخش پژوهش و دبیر علمی سمینار چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در سخنانی، به اهمیت، پژوهش در تئاتر پرداخت و عنوان کرد: «در کتابچه‌ای که به حضار ارائه‌شده، توضیحاتِ لازم گفته‌ شده است و من آن گزارش‌ها را تکرار نمی‌کنم. خرسندم که بخش پژوهش در جشنواره تئاتر فجر، تأکیدی بر این باشد که پژوهشگر و پژوهش، بخشِ مهمی از تئاترِ ما هستند و باید در کنارِ بخش‌های مختلف مثل بخشِ تولیدات و اجراها، همواره این بخشِ مهم را هم ببینیم و متأسفانه، به شکل‌های مختلف و آن‌چنان‌که بایدوشاید، موردتوجه قرار نگرفته است.»

او ادامه داد: «امیدوارم، همین نگاهِ نمادین مؤکد این نکته و کمک‌کننده باشد که انشاالله این بخش به‌صورت خیلی جدی‌تر موردتوجه باشد. موضوعِ دیگری که باید عرض کنم، این است که موضوعاتی که انتخاب می‌شود و موضوعی که ما در این دوره انتخاب کرده‌ایم، ازنظر ما، موضوعِ مهم و قابل‌ بحثی است، قطعاً در طیِ یک روز، دو روز یا در چند دقیقه ارائه مقاله، کامل نخواهد شد و به اتمام نمی‌رسد.»

مدیر بخش پژوهش چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تأکید کرد: «ازنظر من، این پیشنهادی است که نخبگان ما، اهل‌قلم ما و رسانه‌های ما، از این فرصت استفاده کنند و در طولِ سال، به طُرُقِ مختلف درباره آن صحبت و بحث کنند. اگر در مقالات، پیشنهادها، نکاتی و پرسش‌هایی هست، آن‌ها را مورد توجه قرار بدهند. در سالِ گذشته، در همین سمینار ارائه‌دهنده مقاله بودم و اتفاقا، موضوعی که مطرح کردم در بحثِ سیاست‌گذاری‌ها و خود جشنواره فجر بود. بعدش، انگار همه‌چیز تمام شد. انگار که مقالات خوانده و سال بعد، روز از نو. یک‌بخشی مربوط به اهل‌ قلم و بخشی دیگر مربوط به مدیران می‌شود. امیدوارم، این فرصتِ اندکی که در اختیار پژوهش قرار می‌گیرد، کمک‌کننده و راهگشا برای ارتقا و اعتلای علمی تئاتر ایران باشد. به‌نوبه خودم، از همه عزیزانی که قلم زدند و مقاله ارائه دادند، تشکر می‌کنم.»

اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی پس از نخستین ارائه مقاله از سوی جهانشیر یاراحمدی بازیگر و کارگردان تئاتر با عنوان «مطالعه‌ رویکردهای گوناگون در آثار زنانِ نمایشنامه‌نویس در ادبیاتِ نمایشیِ بوشهر از سال 1357 تا 1403» روی صحنه آمد.

سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، از پژوهشگران به‌عنوان کمک‌کنندگان برای ایجادِ الگوی مدیریتیِ جدید در تئاتر کشور نام برد و بیان کرد: «این جشنواره تئاتر فجر، بهانه‌ای است که هرازگاهی گردهماییِ پژوهشگران را داشته باشیم و موضوعاتِ مغفول‌ مانده را بررسی کنیم. بحث اینکه تئاتر خصوصی یا تئاتر دولتی و تفکیکِ آن‌ها و نگاه به چه شکلی بودنِ ساختار مدیریتی، چیزهایی هستند که خیلی باید راجع به آن‌ها تحقیق کنیم و درباره آن بشنویم. دوستان، مثال‌هایی می‌زنند ولی ساختارِ تئاترِ ما با ساختارِ تئاترِ اروپا متفاوت است. البته می‌توانیم الگوهای مدیریتی که می‌تواند برای ما مفید واقع شود، برداریم و روی آن کار کنیم. امروز دیداری با گروهِ پرتغالی‌ها و ترکیه‌ای‌ها داشتم و دقیقاً شرایطِ آن‌ها خیلی نزدیکی به ما داشتند. این‌ها یک نمایشِ خصوصی بودند که از استانبول آمده بودند. آن‌ها می‌گفتند دولت، تئاترِ ملی را در آنکارا حمایت می‌کند و قراردادِ بازیگرانِ آن‌ها در ماه حدود 1300 دلار است. این‌ها مسائلی بود که داشتیم درباره آن صحبت می‌کردیم.»

او تأکید کرد: «برای من جالب بود که شهرداری در سال یک‌بار به آثار کمک‌ هزینه حمایت از آثار می‌دهد. کمک‌هزینه‌ هنگفتی می‌دهند و می‌گویند این نمایش را تولید کنید تا چرخه اقتصادیِ هنرمند راه بی افتد و بتواند آثارِ دیگری را هم به همین واسطه تولید کند. مضاف بر اینکه آن اثر باید چهار بار در طولِ سال روی صحنه برود. رسیدن به این نظم و آرایشِ مدیریتی اندکی سخت است. چه کسی می‌تواند به مدیران برای طراحیِ این شکل از تولیدِ اثر کمک کند؟ قطعاً پژوهشگران. من فکر می‌کنم اگر قسمت شد، به‌عنوان خدمتگزار در اداره کل هنرهای نمایشی ماندم، راهِ درازی داریم برای اینکه ترسیمِ درستی برای آینده تئاتر داشته باشیم.»

نادری در سخنانِ پایانی، مشکل در برنامه‌ریزی را مشکل اساسی تئاترِ کشور برشمرد و گفت: «ما در کشور مشکلِ بودجه نداریم. مشکل ما، نیروی انسانی یا آموزشی هم نداریم. بلکه مشکلِ ما در یک سری از برنامه‌ریزی‌هاست. وقتی از گروه‌های تئاتری درباره مشکلات می‌پرسیم می‌گویند آموزش است. این‌همه آموزشگاه و این‌همه تحصیل‌کرده‌ی تئاتر چه زمانی قرار است به سرانجامی برسند؟ ازنظر من، نگاه ما باید نگاهِ متفاوتی حداقل بعد از چهار دهه باشد و لازم است یک پوست‌اندازی در پیکره‌ی مدیریتِ تئاتر انجام شود. قرار است من در شورای عالی هنر دراین‌باره صحبت کنم. امروز به همکاران خودم تذکر دادم، وقتی گفتند تبلیغاتِ محیطی کم است! گفتم نه کم نیست! در تهران به این بزرگی، 15 بنرِ عرضه بزنیم، کافی است چون سالنِ دیگری نداریم که مردم را به سالن‌ها بکشانیم وقتی ظرفیتش را نداریم. منظور از ظرفیت، ظرفیتِ مکانی و تعدادِ سالن‌هاست. ما در سیستم مدیریتی از این غافل شده‌ایم که نسلِ جدیدی آمده‌اند و معلوم نیست باید واردِ کدام فضایِ اجرایی بشوند؟ این یک دغدغه‌ی مدیریتی است. اینکه من اجرا بگیرم یا نگیرم، دغدغه شخصی است.»

با پایان سخنان اتابک پورنادری، الهام ذوالفقاریان کارگردان، بازیگر، پژوهشگر و مدرس، مقاله «بررسی زبان زنانه در نمایش‌نامه‌های نمایشنامه‌نویسانِ زن پس از انقلابِ اسلامی با تکیه‌بر نظریات رابین لِکاف و سارا میلز» را برای حضار ارائه کرد.

در روز نخست سمینار علمی – پژوهشی این دوره از جشنواره مقاله‌های مقاله «مطالعه رویکردهای گونه‌گون در آثار زنان نمایشنامه‌نویس در ادبیات نمایشی بوشهر از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳» توسط جهانشیر یاراحمدی، «بررسی زبان زنانه در نمایش‌نامه‌های نمایشنامه‌نویسان زن پس از انقلاب اسلامی با تکیه‌بر نظریات رابین لیکاف و سارا میلز» توسط الهام ذوالفقاریان، «معنای مفهوم انقلاب در ادبیات نمایشی دهه‌ی ۱۳۶۰ ایران؛ یک بررسی تاریخ مفهومی» نوشته عرفان ناظر ارائه و نشست تخصصی با عنوان «جایگاه و ویژگی‌های نسل جدید نمایشنامه‌نویسان در ایران» با حضور رحمت امینی، شهرام احمدزاده و شکوفه آروین برگزار شد.

 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=39843

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.