سینمایی نیوز
  • برابر با : Monday - 30 December - 2024
کل 8986 امروز 1

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ انجمن سینمای جوانان قلب تپنده سینمای ایران است دبیران هنری و اجرایی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند فراخوان ششمین جشنواره ملی تئاتر خندستان منتشر شد گرمای اجراهای استانی در شب‌های سرد زمستان رونمایی از پوستر «پروین» در آستانه اکران فریدزاده: ملاک ارزیابی فیلم‌ها «شرع، قانون و اخلاق» است «جهنده» در قاب شبکه نمایش سیما کدام زنان سینماگر در هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر رکورددار هستند؟ اکران ویژه فیلم‌های جشنواره چهل و سوم برای «توانخواهان» اعلام آثار بخش دیگر‌گونه‌های اجرایی جشنواره تئاتر فجر 43 آغاز ثبت‌نام رسانه‌های دیداری و شنیداری در جشنواره تئاتر فجر همراهی معاونت امور هنری با هنرمندان تجسمی برگزیدگان پنجاه‌وچهارمین دوره نامزدهای بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند کتاب الگوهای ردیف میرزا عبدالله منتشر شد «منصور یاقوتی» داستان‌سرای کرمانشاهی درگذشت شبی با هنرمندان ارامنه در موزه سینما عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ جدول برنامه‌های بخش بین‌الملل رویداد تئاتر صاحبدلان منتشر شد جهانگیر رجبی خواه دار فانی را وداع گفت نقد فیلم «آرماند» سینماهای میزبان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند «قاتل مت» به شبکه نمایش آمد آخرین روز ثبت نام اصحاب رسانه و منتقدان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر پنجمین جشنواره تئاتر کیش برگزیدگان خود را شناخت روایتی از یک بانوی ایرانی «خوشبختی بعضی ها» روی آنتن شبکه نمایش موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 6 فیلم‌نامه اهدای کتاب های تخصصی به کتابخانه های هنرستان های هنرهای زیبای کشور آیین رونمایی از فیلم مستند «شکوه زند» تجلیل از استادی که صحنه با طراحی‌اش جان می‌گیرد بیش از 10 میلیون ایرانی در پاییز 1403 به سینما رفتند دومین نشست از مجموعه جلسات “نقد کتاب سینمایی” برگزار می شود فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم 100 منتشر شد «دره پروانه‌ها» بهترین مستند از نگاه باغ فردوسی‌ها ورود سینما به ایران با مستند بود/ توصیه برای تماشای مستندهای «سینماحقیقت» «ضدقهرمان» اکران آنلاین می‌شود مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم مقاومت تمدید شد حضور چهار فیلم جشنواره «تهران» در فهرست اسکار 2025 کتاب شعر «برگ زرد» منتشر شد سعید نجاتی موسس و رییس جشنواره فیلم فضای باز شد فراخوان نهمین جشنواره فیلم شهر و محله منتشر شد از اشک مادر شهید تا نوای صنعتگر؛ شبی به یادماندنی در جشنواره عمار/ فاطمه خطیب: مبادا در آخرت کنار دشمنان حسین(ع) قرار بگیریم عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ پوستر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اصلاح می‌شود میلاد افواج، بازیگر جوان تئاتر درگذشت آمار تماشاگران تئاتر شهر، تالارهنر و تماشاخانه سنگلج اعلام شد حسین محمدیانی همکار سابق‌مان در ایران‌‌تئاتر درگذشت اعلام اسامی راه یافتگان به بخش پوستر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر

4
معرفی کتاب «سینما و اندیشه»؛

بررسی ابعاد اندیشه‌ای و فلسفی سینما

  • کد خبر : 34688
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱
بررسی ابعاد اندیشه‌ای و فلسفی سینما
کتاب «سینما و اندیشه» ۵ فصل مجزا دارد و در هر فصل به صورت کامل ابعاد اندیشه‌ای و فلسفی سینما را بررسی شده است.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «سینما و اندیشه» به تاریخ صد ساله دنیای گسترده هنر سینما اشاره می‌کند که چگونه در میان تولیدات گوناگون سینمایی در جهان شرق و غرب، سینما پیدایش تدریجی پیدا کرده‌است و به بلوغی رسیده که در صورت‌ها و معناهای خود با فیلم‌های دیگر متفاوت بوده است.

حمیدرضا دلیر نویسنده کتاب «سینما و اندیشه» عضو خانه و سینما و تئاتر است و قبل ازاین نویسنده کتاب‌های «جامعه شناسی سینما» و «حقوق تامین اجتماعی» بوده‌است.

وی در مقدمه کتاب «سینما و اندیشه» با اشاره به هدف این کتاب در ذیل سینما گفته‌است: «هدف این نوع سینما، ایجاد سرگرمی و برانگیختن تمام هیجان‌های آنی نیست؛ بلکه هدف آن، برانگیختن تفکر و رشد توانایی دریافت‌های باطنی تماشاگر است.»

او در رابطه با هنرهفتگانه در کتاب خویش تصریح می‌کند: «سینما آخرین هنر و به عبارت دیگر هفتمین هنر است. شش هنر دیگر عبارتند از: تئاتر، نقاشی، مجسمه‌سازی، معماری، موسیقی و رقص. در این میان، سینما تنها هنری‌است که نه تنها ششش هنر دیگر را به خدمت دگرفته بلکه به گونه‌ای توانسته آن‌ها را اعتلا نیز ببخشد.»

محوریت کتاب «سینما و اندیشه» سینما است و در مقدمه کتاب نوشته‌شده است که سینما زندگی هنری قرن بیستم را تسخیر کرده‌است. این هنر نخستین و به نحوی قابل بحث همچنان مهم‌ترین است. سینما دوران محقرانه‌ای را در محوطه شهربازی گذرانده است اما در حال حاضر به صنعت میلیارد دلاری تبدیل شده‌است.

این کتاب دارای ۵ فصل مجزا است که هر فصل حداقل ۲۰ بخش دارد و در هر فصل به صورت کامل ابعاد اندیشه‌ای و فلسفی سینما را بررسی شده.

فصل اول این کتاب «کلیات» نام دارد و طی آن سینما مثل بررسی واژه و پیشیشنه سینما، تئوری فیلم، نقد فیلم، ساختار سینما، جامعه پذیری و… بررسی می‌شود.

فصل دوم «سینما و اندیشه» است که بخش‌هایی از قبیل تاثیر سینما بر زندگی مردم، تاثیر فیلم بر تماشاگر، سینمای مناسکی به غیر مناسکی و… را شامل می‌شود.

فصل سوم نیز «فلسفه و سینما» است که رویکرد بازتاب، سینما و واقعیت، تصویر زمان و سینمای مدرن، وجود تیپ‌ها و شخصیت‌های آرمانی و… برخی از زیرعنوان‌های این فصل به حساب می‌آید.

فصل چهارم با نام «اسطوره و سینما»، در رابطه با اسطوره‌ها در سینما بحث می‌کند و علاوه بر تعریف اسطوره درسینما، از اسطوره‌هایی نظیر گرگ انسان، خون‌آشام، غول‌پیکر، پری‌دریایی و… نام می‌برد.

و فصل پنجم «فلسفه سینما در ایران و جهان» نام دارد و موضوعاتی نظیر فلسفه سینمای ایران، فرهنگ کپی‌برداری، فلسفه سینما در جهان و… را بررسی می‌کند

کتاب «سینما و اندیشه» را انتشارات هوران با همکاری انتشارات اندیشه احسان به نویسندگی محمدرضا دلیر در ۲۷۱ صفحه به قیمت ۲۶۰ هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است. ‌

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=34688

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.