به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زینالعابدین مدیرعامل فارابی، با تأکید بر لزوم احیای سینمای کودک و نوجوان گفت: جلب توجه سینماگران به تولید اختصاصی کودک، برگزاری جشنوارههای تخصصی و برنامهریزی برای اکران عمومی، از راهحلهای احیای سینمای کودک و نوجوان است .
او با بیان اینکه بنیاد سینمایی فارابی با آغاز به کار دبیرخانه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان شاهد ثبت نام فيلمها و استقبال خوب سینماگران این حوزه بوده است، اظهار کرد: بعد از بررسی آثار ارسال شده، بزودی اسامی فیلمها و کارگردانان حاضر در جشنواره با جزئیات اعلام میشود.
زینالعابدین با اشاره به اینکه امسال بعد از چهار سال وقفه، چراغ جشنواره فیلم کودک و نوجوان به شکل حضوری روشن میشود، برگزاری این رویداد سینمایی را عامل تشویق احیای سینمای کودک و نوجوان خواند و افزود: اینگونه رویدادها برای تربیت نسلهای آینده استراتژیک است و به همین دلیل سینمای کودک، نیازمند توجه بیشتری از سوی مسوولان است، بنیاد سینمایی فارابی نیز برای ارتقای کیفیت آن برنامهریزی دقیقی خواهد داشت.
او جشنواره فیلم کودک و نوجوان را برای ساماندهی و افزایش تولیدات کودک راهبردی خواند و گفت: نقش کانون و وزارت آموزش و پرورش در این مسیر بسیار مهم است، چرا که آثار کودک نه فقط به عنوان یک اثر هنری بلکه باید در نقش یک مربی آموزشی و تربیتی خوب هم باشد و در خدمت رشد نسلهای آینده قرار گیرد.
زینالعابدین، همکاریهای مشترک بین فارابی و کانون پرورش فکری در مسیر تولید را موضوع مهم دیگر در حوزه سینمای کودک دانست و افزود: در این مسیر، استفاده از فیلمسازان جوان و خوشفکر بسیار مهم است، کارگردانانی که زمینه حضورشان در سینمای حرفهای کودک فراهم است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه تاکید کرد: تعامل حرفهای که سببساز ساخت آثار مشترک شود بسیار مهم است، ما در حوزه ایده، فیلمنامه و طرح شاهد کارهای مطلوبی هستیم که توجه به آنها در مسیر تولید آثار جدید قابل توجه و اهمیت است، بنابراین امیدوارم این طرحها و فیلمنامهها منجر به ساخت فیلمهای مشترک خوبی شود.
حمایت تمامقد کانون پرورش فکری از جشنواره فیلم کودک و نوجوان
در ادامه این نشست، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تاکید بر اینکه تمام قد در کنار جشنواره فیلم کودک و نوجوان هستیم، گفت: سینما و جشنواره کودک حتماً نیازمند تولیدات مشترک هستند و در این راه، آنچه برای شما اهمیت دارد، قطعاً برای ما هم دارای اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: هدفگذاری کانون همه ساله این است که بهطور اندک پا در عرصه تولید بگذارد، اما تولیدی با محتوا و دارای فرم و کیفیت ساختاری قابل اعتنا، چراکه محصولات ما نظیر آثار فارابی، باید حرفی برای گفتن داشته باشد، بنابراین این مهم باید فصل مشترک بین کانون و فارابی قرار گیرد.
او در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: کانون دارای یک جشنواره دو سالانه پویانمایی است که در برگزاری آن از شما کمک میخواهیم. همچنین ما نشست «سیفژ» (سازمان بینالمللی کودک و نوجوان) را به عنوان یک سازمان مردم نهاد برگزار میکنیم که حدود 80 نفر از اعضای آن ایرانی هستند. حال در این مسیر، اگر بتوانیم اتصالی بین جشنواره فیلم کودک و نشست سیفژ داشته باشیم، شاهد اتفاق بسیار خوبی خواهیم بود.
علامتی با بیان اینکه تعداد سینماهای کودک را باید افزایش دهیم، افزود: گرچه در دولت جدید شاهد رشد خوبی در این زمینه بودهایم اما تعداد سالنهای سینمای کودک باید بیشتر شود، بنابراین یکی از همکاریهای ما با فارابی میتواند تجهیز این سالنها باشد تا بعد از بهرهبرداری بتوانیم بهطور مشترک از آنها استفاده کنیم.
مدیرعامل کانون اشارهای هم به تماشاخانههای سیار این مجموعه داشت که مختص مناطق کمبرخوردار و کودکان و نوجوانانی است که شاید تا به حال فیلم سینمایی ندیده باشند و دراینباره ادامه داد: در این زمینه نیز همراهی فارابی میتواند کمک شایانی به حاصل شدن این اتفاق بکند.
او با بیان اینکه برای رونق سینمای کودک از ظرفیت دانشآموزان نیز باید استفاده کرد، گفت: حدود 16 میلیون دانشآموز در کشور داریم که هشت میلیون از آنان کودک هستند، بنابراین باید از وجود چنین امکان و فرصتی نهایت بهره را ببریم.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری بین بنیاد سینمایی فارابی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به امضا رسید.