به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیرعباس صباغ در گفتگو با برنامه «گفتههای ناگفته» رادیو تبیین اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که در دهه ۷۰ رخ داد استعفای محمد خاتمی وزیر وقت ارشاد در دی ماه ۱۳۷۰ بود که به خاطر شدت گرفتن اعتراضات و انتقاداتی که به نحوه مدیریتش در وزارتخانه بود انجام شد.
وی ادامه داد:، اما با مخالفت رئیس جمهور تا بعد از جشنواره سال ۷۰ به مسئولیت خود ادامه میدهد، تا سوم خرداد ۷۱ که دوباره مجبور به استعفاء شده و در نهایت با استعفایش موافقت میشود.
این کارشناس سینما بیان کرد: در فروردین ۷۱ انتخابات مجلس برگزار شد و مجلس چهارم با ریاست ناطق نوری و نایب رئیسی حسن روحانی شروع به فعالیت کرد، مجلس چهارم خط فکریش کاملا با مجلس سوم متفاوت بود.
صباغ افزود: مجلس سوم دست روحانیون مبارز بود که محمد خاتمی هم یکی از اعضای مهم آن بود؛ بعد از استعفای محمد خاتمی، علی لاریجانی به سمت وزیر ارشاد منصوب شد، ولی بعد از یک ماه به ریاست صدا و سیما در آمد.
وی ادامه داد: در دوره لاریجانی بحث ممنوعیت ویدیوها رفع و طرحی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه میشود که در نهایت استفاده از تجهیزات سمعی بصری و فعالیت ویدئوکلوپها از اواخر نیمه دوم ۷۲ قانونی و رسمی شود؛ کرایه فیلمها از این دوره است که مرسوم میشود.
این کارشناس سینما بیان کرد: بعد از این دوره میرسلیم به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب میشود، ایشان در روزی که انتخاب شد با عنوان اینکه به سختی با تهاجم فرهنگی مبارزه خواهد کرد توانست ۱۷۸ رای بیاورد، اما وقتی روزنامه رسالت در رابطه با ماهوراه از او سوال کرد گفت «ما باید از ماهواره درست استفاده کنیم و به مسائل بزرگ دنیا برسیم!».
صباغ خاطر نشان کرد: فیلم نادر ابراهیمی با عنوان «آب باد خاک» یک فیلم هنری است، ولی قصه ندارد و موضوعش در رابطه با مهاجرت افغانستانی هاست. این فیلم براساس چند عکس شکل گرفته است. بعد از این فیلم نادر ابراهیم از کشور مهاجرت کرد.
وی ادامه داد: فیلم «سایه خیال» که براساس زندگی «حسین پناهی» نوشته شده نیز در این سال تولید شد. در این فیلم عزت الله انتظامی، حمید جبلی و حسین پناهی بازی میکنند و مسعود جعفری جوزانی هم نویسنده این فیلم بود، این فیلم جزء فیلمهای مهم این دوران است.
این کارشناس سینما «رد پای گرگ» را یکی دیگر از فیلمهای مهم این دوران و یکی از بهترین فیلمهای مسعود کیمیایی معرفی کرد و گفت: این فیلم دچار ممیزیهایی میشود که سالهای بعد این ممیزیها را علنی میکنند، در این ممیزی آمده بود «خندههای اول فیلم کم شود تا فیلم جلف نباشد، در چند مورد زن رضا در خیال اوست حرکتهای جنسی دارد که باید حذف شود! در ترمینال موزیک بدی پخش میشود، خیلی کم شود، در مکالمه صادق و رضا این عبارت که «این روزها روزهای هفت تیر و کلت است باید حذف شود» این نمونهای از سخت گیرهای آن دوران است.
دهه هفتاد دوره ممیزیهای سختگیرانه و اتمام ممنوعیت ویدیوکاستها
- ارسال توسط : cinemaga
- منبع : خبرگزاری صدا و سیما
- 337 بازدید
- بدون دیدگاه