هیات انتخاب چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر با تاکید بر سه اصل قانونگرایی، استانداردسازی و عدالتمحوری آثار حاضر در این دوره را برگزیدند.
سازمان سینمایی و جشنواره فیلم فجر طی دوران برگزاری خود همواره با تاکید بر سه اصل قانونگرایی، استانداردسازی و عدالت محوری در جهت رشد، اعتلا و ترقی روزافزون سینمای وزین ایران تلاش و کوشش کردهاند. امسال که برگزاری این رویداد سینمایی به چهلمین دوره خود رسیده نیز ساز و کار و عملکرد این دوره نیز از قواعد فوقالذکر مستثنی نبوده و دبیر جشنواره و هیات انتخاب بر رعایت موازین و اصول جشنواره اهتمام ورزیده و بر آن تاکید داشتهاند.
برای احترام و تاکید بر رعایت اصل قانونگرایی در چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر تمامی آثار ارسالی به دبیرخانه این رویداد سینمایی توسط هیات انتخاب با دقتی بسیار دیده شده و هیچ فشار و سفارشی از جانب هیچ جناح و یا ارگانی باعث نشده که فیلمی خاص در جشنواره اکران بگیرد و یا باعث شود که اثر دیگری از رقابت در این رویداد مهم سینمایی باز بماند.
درواقع، مسئولیت انتخاب آثار این دوره به صورت تمام و کمال بر عهده بهروز افخمی، محمد حسین نیرومند، حسین زندباف، پوران درخشنده، اسماعیل بنیاردلان و اسفندیار شهیدی که اعضای هیات انتخاب این دوره را تشکیل میدهند، بوده است.
در این راستا، فیلمهای بسیاری از تشکلها، نهادها و ارگانهایی که توقع حضور در جشنواره فیلم فجر را داشتند، توسط هیات انتخاب رای لازم را به دست نیاورده و از حضور در این رقابت سینمایی بازماندند.
استانداردسازی نیز در این دوره از جشنواره به خوبی و به درستی و با تاکید بر رعایت قواعد سازمان سینمایی رعایت شده و هیچ فیلم و اثر سینمایی به صرف نام کارگردان، تهیهکننده و مواردی از این دست وارد رقابت نشدند. لازم به توضیح است که همه فیلمها صرفا با تاکید بر کیفیت و ساختار ارزشمند خود و رعایت اصولی چون پایبندی به قواعد جشنواره در جشنواره اکران گرفته و حضور خواهند داشت. برای مثال برخلاف برخی ادوار جشنواره، فیلمی که قبلا مورد بازبینی قرار گرفته دیگر امکان حضور را نخواهد داشت، ضمن این که اعضای هیات انتخاب چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر با تاکید بر عدالتمحوری و رعایت حقوق معنوی همه فیلمها، فهرست آثار انتخابی خود را اعلام کردند، به این معنا که به هنگام انتخاب آثار، کار همه گروههای فیلمسازی به صورت تخصصی بررسی شده و سبقه و یا نام کارگردان تاثیری در انتخاب آثار نداشته است. چنانچه در فهرست اسامی نیز مشخص است و آثار کارگردانان فیلم اولی بسیاری دیده میشود که دوشادوش فیلمسازان باسابقه در این دوره به رقابت خواهند پرداخت و هیچ قانونی مبنی بر این که چند فیلم اولی باید در جشنواره این دوره اثر داشته باشند به چشم نمیخورد. چنین مسیری در راستای انگیزهبخشی و عدالتمحوری عمل کرده و کمک میکند که هر اثر بهواسطه محتوا و کیفیت خود در جشنواره حضور داشته باشد و با این شیوه حقی از هیچ فیلم، فیلمساز و گروهی ضایع نخواهد شد.
قانونگرایی، استانداردسازی و عدالتمحوری؛ ساز و کار انتخاب آثار جشنواره چهلم
- ارسال توسط : cinemaga
- منبع : فارس
- 249 بازدید
- بدون دیدگاه