سینمایی نیوز
  • برابر با : Monday - 6 January - 2025
کل 9078 امروز 0

خبر فوری

اخاذی میلیاردی از خواننده معروف در شرق تهران ۴۰ درصد تخفیف برای اعضای خانه تئاتر در کلینیک دندانپزشکی سپیدار «تنها یک هشت میلیمتری» در شبکه امید انتشار نماهنگ رسمی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت پوستر «ماهور» در آستانه اکران منتشر شد «برکه خاموش» در «هنروتجربه» اکران می‌شود پخش فیلم معمایی «توطئه‌ اشلون» از اولین‌های فجر تا ثبات تصمیمات میزبان تولیدات بنیاد سینمایی فارابی تهیه‌کنندگان سینمای ایران دغدغه‌هایشان را مطرح کردند بانک ملی حامی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد “شُعله دارم بر زبان” اجرای جدید ارکستر موسیقی ملی ایران یک «دیدار» پس از سال ها در شبکه چهار اکران و بررسی «پیانو» و «جیرفت» در مرکز گسترش عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ واکنشی به حذف «علت مرگ: نامعلوم»؛ پیام «پروین» مهم‌تر از بیوگرافی شاعر بود اعلام فیلم‌های بخش مسابقه کوتاه داستانی فجر ۴۳ برپایی نشست «صنف چیست؟» با حضور مسئولان صنوف هنری «پزشک زبردست» به شبکه نمایش می آید «بولوار مرداویج» منتشر شد نقد ۷۰سی؛ کمدی ناامید کننده و نازل! نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برگزار شد کنسرت موسیقی گروه «راستان» ویژه بانوان ۳۱ بازیگری که در جشنواره فیلم فجر مسیر حرفه‌ای‌شان تغییر کرد کنسرت موسیقی آذربایجانی میزبان بانوان می‌شود «عقرب زرد» روی پرده می‌رود به تماشای «جناکات»،«چه دنیای قشنگی»،«اضافه خدمت» و «لباس فرم» می‌نشینیم احیای شکوه سرامیک ایران در گردهمایی نسل‌ها تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی موسیقی نوای مهر فصلنامه پاییزی خانه موسیقی ایران منتشر شد یادبود «ژاله علو» در خانه هنرمندان ایران بازدید دبیر جشنواره فیلم فجر از امکانات جزیره بوموسی مریم منصوری، بازیگر تئاتر درگذشت قطار جشنواره پانزدهم به مقصد رسید برگزاری جلسه شورای سیاست‌گذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چرا دوره چهل‌وسوم متمایز است؟ فریبا یوسفی دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر شد نمایش «تلفن زمان» با زیر نویس و شرح صحنه علی رشوند بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ صالحی: منابع انسانی تئاتر و سینما استعداد داخلی قابل توجهی پیدا کرده است/ بیمه بیکاری هنرمندان بخشی از دغدغه امنیت شغلی آن‌ها را کاهش می‌دهد نمایش «روایت پنجم» در خانه هنرمندان ایران شماره بیست و پنجم «نمایش‌شناخت» منتشر شد رنگ و بویی از ایثار و شهادت در فیلم‌های این هفته فیلم «زنده باد ناراسیما ردی» در قاب نمایش فواد توحیدی دبیر جشنواره موسیقی نواحی شد احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد نمایش‌های سراسر کشور، یک شب به صحنه نمی‌روند سینمایی «۱۹۹۲» را از شبکه چهار سیما ببینید شبی با هنرمندان ارامنه در موزه سینمای ایران

0
به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان؛

کتاب «داستان‌ها چگونه فیلم می‌شوند» به چاپ دوم رسید

  • کد خبر : 38421
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۹:۰۵
کتاب «داستان‌ها چگونه فیلم می‌شوند» به چاپ دوم رسید
کتاب «داستان‌ها چگونه فیلم می‌شوند» به سفارش انجمن سینمای جوانان ایران و به همت نشر ایجاز به چاپ دوم رسید.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، کتاب «داستان‌ها چگونه فیلم می‌شوند» مجموعه مقالاتی درباره اقتباس است که توسط پیمان شوقی به فارسی برگردانده شده‌است. این کتاب با مقدمه‌ای از رامتین شهبازی توسط انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران رونمایی شد. الیزابت استیونس، بن لارند، ریچارد راسکین، کاترین برنت، ملیسا سارجنت، کن میاموتو، اسکات کرافورد و جان‌لی هنکاک تعدادی از نویسندگان مقالات این کتاب هستند.

این کتاب حاوی سه بخش است؛ در بخش نخست با عنوان «کلیدهای فیلمنامه کوتاه» ۱۰ مقاله گردآمده‌اند که ابعاد متفاوتی از فیلمنامه‌نویسی در فیلم کوتاه را برای فیلمنامه‌نویسان جوان و کارآموزان این رشته مطرح می‌کنند. مخاطبان این مقالات عمدتاً کسانی هستند که چارچوب‌های فنی فیلمنامه‌نویسی را آموخته و اینک در مواردی مثل ایده‌یابی، غلبه بر موانع ذهنی نگارش، ایجاد تعادل در ساختار روایت و خلاصه در طراحی یک فیلمنامه اثرگذار مشکل دارند.

بخش دوم کتاب با عنوان «کلیدهای اقتباس» به بحث اقتباس از آثار ادبی برای نگارش فیلمنامه کوتاه می‌پردازد و ابعاد مختلف آن را معرفی و تحلیل می‌کند. در این مقالات، مطالبی کاربردی مثل آشنایی با روند اقتباس، آشنایی با کلیدهای گزینش داستان مناسب و چگونگی اقتباس در حوزه مالکیت خصوصی و عمومی مطرح شده‌اند. همچنین خواننده در این بخش با مفاهیم نظری همچون عناصر مشترک بین داستان کوتاه و فیلم کوتاه، بحث وفاداری به منبع اقتباس و کلیدهای تحلیل داستان برای اقتباس سینمایی آشنا می‌شود.

سرانجام در بخش آخر با عنوان «در حاشیه» خواننده با برخی حواشی کمتر گفته شده اما ضروری در حوزه فیلم کوتاه و فیلمنامه‌نویسی آن آشنا می‌شود؛ از جمله ویژگی‌های فیلم‌های کوتاه پربیننده در شبکه‌های اجتماعی و ترفندهای کسب حقوق اقتباس از خالقان آثار، بیشتر مقالات کتاب به قلم استادان سرشناس و استعدادیاب‌های فعال در سینمای حرفه‌ای نوشته‌شده که با زبانی روان و حجمی متناسب با حوصله مخاطب امروزی، کلیدی‌ترین روش‌های اقتباس ادبی در سینما را شرح می‌دهند.

رامتین شهبازی پژوهشگر و مدرس سینما در مقدمه این کتاب نوشته‌است: «یکی از شاخه های فیلم‌نامه‌نویسی که هنوز در ایران مغفول باقی مانده است مقوله اقتباس برای فیلم‌نامه است که در این مورد تنها به چند عنوان کتاب می‌توان اشاره کرد که هیچکدام هم منابع تازه‌ای به شمار نمی‌آیند و اگر این مساله را به فیلم کوتاه هم بسط دهیم، می‌توان گفت عملاً کتابی مستقل در این حوزه وجود ندارد و علاقه‌مندان به اقتباس ادبی برای فیلم کوتاه هم غالباً خود به تنهایی در این مسیر کوشیده‌اند. اینک کتاب «داستان‌ها چگونه فیلم می‌شوند» تلاشی است برای غلبه بر این کاستی… می‌توان این مجموعه را در زمره آثاری قرار داد که بدون ادعای آموزشی بودن چنین خصلتی دارند. زیرا بدون پرداختن مستقیم به آموزش، مفاهیم کلیدی و اولیه را در ذهن مخاطبان خود ایجاد می‌کند و از این منظر می‌تواند اثری مفید باشد.»

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=38421

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.