سینمایی نیوز
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
کل 8540 امروز 1

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ هیچ تمدنی وجود ندارد که محل تجمیع تمام علوم روزگار خود نباشد فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون لزوم بازنگری نظام کلان تولید و توجه به اکران همه گونه‌های سینمایی موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 6 فیلم‌نامه «شکارچی روح» در شبکه نمایش قتل یک ژانر! پخش «خطوط ناموزون» با شرح صحنه و زیرنویس سینمایی «عزرا» را از شبکه چهار سیما ببینید احسان محمدحسنی پس از ۱۵ سال از اوج رفت سه نمایش برای مستند «99-19» در یک هفته معرفی آثار بخش مسابقه صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت ۵۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره موسیقی خلاق رسید نقد فیلم «کیک محبوب من»؛ شبه ژانر اعتراضی نقد فیلم «ماده» نقد فیلم «افسر کمربند مشکی» خشم و هیاهو؛ و دیگر هیچ! عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ مراسم دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی در برج آزادی پایان یافت فیلم سینمایی «چارلز دیکنز، مردی که سرود سال نو را نوشت» در قاب نمایش شبکه نمایش «مخزن» دار می‌شود سمینار تخصصی «سِمَت‌ها، نقش‌ها و وظایف در تیم فیلمبرداری» در شب «آدم‌های با معرفت سینما» چه گذشت؟ بیست‌ودومین دوره جشنواره کتاب و رسانه فراخوان داد گفت‌وگو با با کارگردانان نسل جدید سینمای ایران در «تجربه‌نگاری فیلم اول» خدمتگزار حضور دوباره‌ استاد هستیم رونق مستندهای اجتماعی در سینماحقیقت جشن مستقل سینمای مستند به شیوه «آکادمی» داوری می‌شود همنوازان وَداد با «ننشیند خموش» به صحنه می‌آید تعطیلی سالن‌های نمایش و سینما‌ها در پایان هفته «خانواده خلج» به گروه «هنر و تجربه» می‌آید عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ سرپرست اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی معارفه شد انتشار تقریظ‌های رهبر انقلاب در هفته کتاب اثری ناچیز! توضیحات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم درباره لغو یک کنسرت در شهر قم شب بزرگداشت بازیگران بدلکار سینمای ایران برگزار می شود ساماندهی و تسهیل فرآیند صدور مجوزهای وزارت فرهنگ/ مجوز زدایی در اولویت برنامه‌ها قرار دارد فروش مجازی و حضوری کتابفروشی‌های عضو سامانه بازار کتاب/یارانه خرید کتاب برای هر ایرانی «برج تاریک» در شبکه نمایش جزییات فراخوان موسیقی و رسانه از زبان دبیر جشنواره شبکه نمایش «مجازات» می کند پیش‌بینی «همشهری» از سینماحقیقت18 آمار تماشاگران دو نمایش تالار هنر اعلام شد بخش فضای باز جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک سرنوشت مستندهای پرمخاطب «سینماحقیقت ۱۷» چه شد؟ سینما امید کوهدشت رسماً افتتاح شد «کهنه سرباز» به دانشگاه هنر و سوره می‌رود روزی روزگاری سینما/ غبار روبی از خاطرات تاریخ شفاهی سینمای ایران/ سینه سوخته قدیمی سینما هستم! «اشکِ باران» منتشر شد

0
نقدی بر سریال‌های خانگی

خشم و هیاهو؛ و دیگر هیچ!

  • کد خبر : 36321
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۶:۵۰
خشم و هیاهو؛ و دیگر هیچ!
بیشتر سریال‌های تولید شده در این بستر، خشونت را عادی سازی می کنند.

محمدرضا دلیر*- شبکه خانگی وقتی راهش را به خانه مردم ایران باز کرد بسیاری تصور می‌کردند که قرار است با محدودیت های کمتر و با حق اشتراکی که به وی اودی ها پرداخت می کنند در فرایند تولید آثار نقش داشته باشند یعنی قرار بود که خود و نوع باورشان به مسائل روزمره زندگی را در آینه این رسانه ها ببینند ولی شد آنچه نباید می شد.

بیشتر سریال‌های تولید شده در این بستر، خشونت را عادی سازی می کنند. سوال این جاست آیا جامعه ای که ما در آن زندگی می‌کنیم آن قدر خشن و غیرقابل تحمل است که فیلم سازان ما باتوجه به این خصیصه، زندگی مردم را این طور باز نمایی می کنند؟ یا اینکه توسل به زور و خشونتِ لجام گسیخته به شکلی غیر ارگانیک قرار است سرپوشی به نابلدی افراد در قصه گفتن بگذارد و آنها را به شکل عاریه ای رستگار کند.

وقتی به آثار این روزهای شبکه خانگی نگاه می‌کنیم متوجه می شویم که آنها علاوه بر اینکه چندان ربطی به جغرافیا و احوالات مردم ایران ندارند حتی به اقتضائات و لوازم ژانری نیز پایبند نیستند و حجم زیادی از خشونت را تزریق می کنند. برای مثال وقتی یک قصه در قالب ملودرام روایت می شود ما نباید شاهد قتل و خشونت و خونریزی باشیم ولی نه تنها این اتفاق رقم می خورد بلکه فضای مجازی هم به آن آب و لعاب می دهد و کارگردان را در تصور خوب بودن کاری که در حال انجام آن است یاری می دهد!

خشم، قتل، دزدی، موضوعاتی است که این روزها تبدیل به اصلی ترین رکن سریال سازی در نمایش خانگی شده است و فیلم سازان گمان می کنند با روایت داستان‌های این چنینی می توانند مخاطب بیشتری را جذب کنند.

آنها آن قدر روی نشان دادن موضوعات فوق متمرکز می شوند که فراموش می کنند باید برای مخاطب قصه گویی هم بکنند و نتیجه ی آن همین می‌شود که این روزها از شبکه نمایش خانگی پخش می شود؛ آثاری که در شروع آن نوشته شده ۱۵+ و بعضا بالاتر اما شاید برای هیچ رده سنی مناسب نباشد!

4 سریال «گردن زنی»، «بازنده»، «غربت» و «داریوش» در حال حاضر از سه پلتفرم اصلی نمایش خانگی در حال پخش است و تولید کنندگان این آثار در یک هدف مشترک هستند: خشونت!

اما باید پرسید تا کجا این حجم از تولیدات خشونت افزا و مُبلِغ آزار و اذيت می تواند مخاطب را جذب نماید ؟ مردم ایران که در حال حاضر با انواع مشکلات فردی و اجتماعی و معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند واقعا چه نیازی به دیدن تولیدات این چنینی دارند؟ و آیا از منظر جرم شناسی و روانشناسی اجتماعی در دراز مدت، پخش چنین سریال هایی به قبح زدایی از خشونت و ایضا ارائه طریق به بزهکاران و خشونت طلبان نمی انجامد؟

* منتقد سینما

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=36321

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.