سینمایی نیوز
  • امروز : جمعه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : Friday - 31 March - 2023

خبر فوری

لحظات افطاری در قاب تلویزیون هفت سین سینمایی شبکه ها در ۴ فروردین فسیل رکورد زد؛ پرمخاطب‌ترین فیلم یک سال اخیر مستند اولیور استون درباره انرژی هسته‌ای فروش سینما‌های کشور در روز اول سال جدید حضور پویانمایی «گیلگمش» در چند جشنواره‌ خارجی فروش ۴۱۵ میلیارد تومانی سینما در سال ۱۴۰۱ سرمایه‌گذاری ۲۳۴ میلیون دلاری عربستان در سینما اکران آثار برگزیده جشنواره فجر از قاب تلویزیون پیشخوان مطبوعات/ روزنامه‌های یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ «صندوق پروانه» به صورت رسمی آغاز به کار کرد صدور حکم منع تعقیب مستندسازان برنامه های موسیقی همانند سال های قبل صرفا تا نیمه ماه رمضان برگزار خواهند شد پیشنهاد نوروزی/ سه مستند از سه دنیای متفاوت محل برگزاری سی‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد گفتگوی نوروزی وزیر فرهنگ با روزنامه ایران مهدی آذرپندار دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شد پخش ۱۱ سریال ایرانی و خارجی از شبکه‌های سیما پخش ۱۷۰ فیلم سینمایی روز دنیا اضافه شدن فیلم «بچه های طوفان» به اکران نوروزی پروانه نمایش ۳ اثر سینمایی صادر شد اسامی فیلم‌های اکران نوروزی اعلام شد رضا آشفته: حال روحی‌ام خوب است و در حال درمان هستم پرورش نسل جدید بازیگر در سینما یک ضرورت است فهرست آثار پذیرفته ‌شده جشنواره تئاتر رضوی مراسم رونمایی از کتاب‌های تئاتر صاحبدلان برگزار شد ساخت اثر غیرخطی در ایران کار بسیار دشواری است انتشار ویدیوی ۱۱ مسترکلاس تخصصی مستند خداحافظی «دختر شوخ» با برادوی پس از ۵۹۹ اجرا جوادی: صندوق پروانه سینمای کودک و نوجوان را پرفروغ خواهد کرد «کن – پامنار» در سینماهای هنروتجربه روی پرده می‌رود کاشت درخت یادبود «رسول ملاقلی‌پور» توسط رئیس سازمان سینمایی موافقت سازمان سینمایی با شناور شدن قیمت بلیت سینماها اعضای شورای سیاست‌گذاری بیست‌ویکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی معرفی شدند قدردانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه افتتاح ۱۳۱ سالن با افزایش ۹۴۲۶ صندلی به چرخه اکران در سال ۱۴۰۱ آثار راه‌یافته به «پنجمین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور» کاظم نظری: از تئاتر کشور دفاع جانانه کردیم محمود مقامی: به هر قیمتی که نباید جلوی دوربین رفت! «هیچ‌کس منتظرت نیست» اکران آنلاین شد تایید صلاحیت ۱۶ مدرس آموزشگاه های آزاد سینمایی موافقت با صدور پروانه نمایش یک انیمیشن سینمایی شورای صدور پروانه ساخت آثار غیرسینمایی آمار صدور مجوز برای آثار موسیقی در بهمن ماه اعلام شد «شبح اپرا» روی صحنه می‌رود اجرای نمایش «لیبرو» به زلزله‌زدگان تقدیم شد فراخوان «فصل جدید اجراهای محیطی مجموعه تئاتر شهر» مرضیه برومند بعنوان مدیر عامل خانه سینما انتخاب شد یارعلی پورمقدم درگذشت جشنواره ۱۰۰ به کار خود پایان داد

6

رضا رسولی: رشد سینما با وقوع انقلاب اسلامی

  • کد خبر : 4306
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
رضا رسولی: رشد سینما با وقوع انقلاب اسلامی
دکتر رضا رسولی می‌گوید که در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی عرصه‌های گوناگون علمی و فرهنگی از جمله سینما پیشرفت بسیار خوبی از نظر کمی و کیفی کرده است؛ چه از نظر دستاوردهای فنی و هنری و چه حضور در جشنواره‌های جهانی اما با این وجود خود سینما به پیشرفت کشور توجه خاصی نمی‌کند.

سینمایی نیوز- دکتر رضا رسولی می‌گوید که در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی عرصه‌های گوناگون علمی و فرهنگی از جمله سینما پیشرفت بسیار خوبی از نظر کمی و کیفی کرده است؛ چه از نظر دستاوردهای فنی و هنری و چه حضور در جشنواره‌های جهانی اما با این وجود خود سینما به پیشرفت کشور توجه خاصی نمی‌کند.
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی جشنواره فیلم فجر، با توجه به برگزاری بخش فرهنگی در چلهمین جشنواره فیلم فجر، با اصحاب علوم انسانی، محققین و پژوهشگران این عرصه به گفت‌وگو پرداخته‌ایم تا ابعاد مورد نظر خود را در نسبت با سینما تبیین کنند.
دکتر رضا رسولی دانش‌آموخته حقوق و مدیر فرهنگی و نویسنده ۱۳ جلد کتاب در حوزه فرهنگ، هنر و سینما در مصاحبه‌ خود با ما در خصوص نسبتی که علوم انسانی می‌تواند با سینما برقرار کند، بیان کرد: علوم انسانی مبانی فکری سینما و سینماگران را شکل می‌دهد. نظام آموزشی ما در مدارس و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی مبتنی بر علوم انسانی روش فکر را به هنرمندان آموزش می‌دهد اما این مبانی و شیوه‌های آموزش و همچنین محتوای آنها با تفکر انقلاب اسلامی فاصله دارد و بنابراین باید قبل از هر چیز به تحول در علوم انسانی اندیشید تا اثرگذاری خود را در آثار هنری و سینمایی هنرمندان ما نشان بدهد.
او ادامه داد: به عقیده من اما علوم انسانی صرفا مباحث دانشگاهی و نظری نیست بلکه دایره وسیع ادبیات کهن ما، قصص دینی و ملی و اندرزنامه‌ها و حکایات را نیز شامل می‌شود. این منابع عالی می‌تواند دست‌مایه اقتباسات بسیار خوبی برای فیلمنامه‌های سینمایی شود. امروز فیلمنامه‌ها از ضعف در داستان و ساختار برخوردارند و اقتباسات ادبی می‌تواند این معضل را تا حدی زیادی حل و فصل کند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مهم‌ترین حوزه محتوایی سینمای اجتماعی ما که دچار غفلت است بیان کرد: به‌نظر من مشکل اصلی سینما اجتماعی ما نپرداختن به عدالت است اما بصورت حقیقی آن و نه شعاری، بلکه عدالت به معنای مفهوم عمیق الهی و انسانی. این موضوع در سینما اجتماعی ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است در حالی که می‌تواند ستون فقرات سینمای اجتماعی ما را با دوام خوبی شکل دهد.
رسولی در نگاه کلی‌تر فقدان گفتمان انقلاب اسلامی را در سینمای کشور مورد انتقاد قرار داد و گفت که در سال‌های قبلتر فیلم‌های جریان انقلاب اسلامی بیشتر و بهتری داشتیم. خصوصا در نیمه دوم دهه ۷۰ و حتی دهه ۸۰ اما وضعیت مناسبی در حال حاضر ندارد. ما برای درامسازی فیلم‌های انقلاب، منابع روایی و تاریخی جذابی در انقلاب داریم که به آنها نپرداختیم.
او توضیح داد: باید دولت و دستگاه‌های فرهنگی از این جنس سینما حمایت کنند. سفارش‌دهی در این حوزه امر بدی نیست اما باید در نظر داشته باشیم که باید انگیزه‌های لازم باید در این خصوص وجود داشته باشد در غیر این صورت با آثاری شعاری روبرو خواهیم بود.
این نویسنده و محقق معتقد است که انقلاب اسلامی مایه تحول سینمای کشور شده است و هنر و هنرمندان را از فضای ناسالمی که در دوران پهلوی بود نجات داده است. در این ۴۲ سال، کشور ما در زمینه‌های گوناگونی پیشرفت کرده است، از شهرسازی و مهندسی حوزه‌های گوناگون گرفته تا علمی و صنایع نظامی، ورزشی و هنری. تعداد فیلم‌های ساخته شده در سال نشان می‌دهد که پیشرفت سینما در این خصوص بسیار قابل توجه است اما سینمای ما که خود از مصادیق پیشرفت در کشور است، خود به موضوع پیشرفت در کشور توجه خاصی نشان نمی‌دهد بلکه متأسفانه بیشتر روی معضلات و سیاهی‌های جامعه متمرکز است.
او در پایان درباره نقش برنامه‌های فرهنگی جشنواره فیلم فجر در خصوص تحول سینمای کشور گفت: در نظر داشته باشیم که در تمام جشنواره‌های هنری دنیا بخش‌ها و برنامه‌های مکمل فرهنگی زیادی وجود دارد که جزو بخش‌های مهم جشنواره به حساب می‌آید. باید در این نشست‌ها و هم‌اندیشی‌ها سیر سینمای کشور و امهات اولویت‌های سازمانی باید مورد توجه قرار بگیرد. به‌نظرم برنامه‌های امسال با ترکیب بسیار خوب مهمانان و عناوینش، کار برای دوره‌های بعدی سخت‌تر می‌کند زیرا مدیران جشنواره باید به چهره‌های جدید علمی و نشست‌های قوی‌تر فکر کنند.
چلهمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش رقابتی و فرهنگی از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ به دبیری مسعود نقاش‌زاده برگزار می‌شود.

 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=4306

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.