سینمایی نیوز
  • امروز : سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 ذی‌القعده 1446
  • و : Tuesday, 13 May , 2025 می باشد
کل 9880 امروز 4

خبر فوری

برنامه‌های «جشنواره فیلم مقاومت» تشریح شد موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 4 فیلم‌ فراخوان هفدهمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه ارسباران (قره‌داغ) منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 ​فیلم‌نامه فراخوان جشنواره جهانی تئاتر عروسکی شارل‌ویل-مزیر منتشر شد پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند اقتباس و ترجمه، راهی به فهم تازه از آثار است/ معرفی برگزیدگان ششمین همایش مطالعات و آغاز رسمی همایش هفتم آمار مخاطب و فروش سالن‌های اداره کل هنرهای نمایشی اعلام شد موافقت شورای بازبینی با نمایش 8 فیلم غیرسینمایی نشست‌های تخصصی سازمان سینمایی در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جشن شصت و دوسالگی انجمن گویندگان برگزار شد انتصابات جدید در سازمان سینمایی اکران خصوصی فیلم «زیبا صدایم کن» در موزه سینما میزبانی سرای هنر صنعت چاپ از 13 چاپخانه صادرات محور در نمایشگاه کتاب شکوه ایران ارتباطی تنگاتگ با کتاب دارد ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در قالب غرفه «کتابخانه عمومی ایران» یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای نمایشگاه کتاب آغاز ثبت نام بن کارتهای دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی از ۱۶ اردیبهشت پایان دو اجرا در مجموعه تئاتر شهر جعفر ذهنی، هنرمند پیشکسوت تئاتر گیلان درگذشت چرا ایران هنوز کارشناسی انیمیشن ندارد؟ ابهام مدیر یک آموزشگاه هنری در پرداخت مالیات فراخوان نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ فعالیت سالن کارنامه نشر در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران آغاز ثبت‌نام طرح فروش ویژه کتاب‌فروشان از نیمه اردیبهشت‌ماه صدور مجوز اکران برای چهار فیلم استانی با 3 میلیون جمعیت و تنها 5 شهرستان دارای سینما فراخوان ثبت‌نام پانزدهمین آکادمی تابستانی بین‌المللی تئاتر در ایتالیا آیین تجلیل از مدرسان و معلمان هنرستان موسیقی دختران و پسران برگزار شد نمایش‌های جدید عمارت نوفل‌لوشاتو معرفی شدند 4 فیلم سینمایی پروانه نمایش گرفتند دیدار معاون امورهنری و هنرمندان بجنوردی با سفیر ایران در تاجیکستان اکران فیلم های جدید بر پرده سینماها موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 7 فیلم‌ اکران «اون شب که بارون اومد» درموزه سینما آغاز نمایش فیلم‌های خارجی در هنرو تجربه با نوری بیلگه جیلان فراخوان هجدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منتشر شد فراخوان چهل‌‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد مسترکلاس پیانو در خانه موسیقی ایران شب صداهای ماندگار ناصر شکرایی راد دار فانی را وداع گفت آغاز مرحله‌ی نخست داوری پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا بهروز شعیبی دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد پوستر بهترین فیلم جشنواره فجر رونمایی شد آغاز ثبت‌نام دریافت بن خرید کتاب سازمان‌ها و نهادها «هر چی تو بگی!؟»، کمدی بهاری پر خنده سینماها آمار فروش سالن‌‌های دولتی اعلام شد رونمایی از پوستر فیلم سینمایی «اسفند»

11
اسماعیل بنی‌اردلان:

سینما بدون مخاطب معنا ندارد | لزوم اهمیت‌دادن به داستان در سینمای ایران

  • کد خبر : 1287
  • ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
سینما بدون مخاطب معنا ندارد | لزوم اهمیت‌دادن به داستان در سینمای ایران
عضو هیات انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر با تأکید بر لزوم اهمیت دادن به داستان‌پردازی در فیلم‌های ایرانی، گفت: «نمی‌توانیم برای دل خودمان فیلم بسازیم و باید بدانیم که ذائقه مخاطب اهمیت دارد.»

سینمایی نیوز- دکتر اسماعیل بنی‌اردلان در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی جشنواره فیلم فجر، با اشاره به لزوم تقویت داستان‌پردازی در ایران گفت: «سنت داستان‌سرایی و قصه‌گویی در تاریخ و تمدن ما بی‌نظیر است؛ این نکته از پیش از اسلام رواج داشته و بعد از اسلام این سنت و توانایی قدرتمندتر شد که این خود این موضوع از حیث ساختار و محتوا قابل بررسی است.»
او ادامه داد: «در تمام ادوار تاریخ ما نویسنده‌های مشهور ایرانی در داستان‌سرایی سرآمد بودند و می‌دانستند چگونه داستان را ملموس و عینی تعریف و به اصطلاح زبان امروزه، سینمایی بیان کنند. این نویسندگان در قرن سوم و چهارم بلد بودند چگونه قصه بگویند؛ ساختار قصه را خوب بلد بودند و آن را ملموس، محسوس، مادی و عینی تعریف می‌کردند. یعنی حقایق معنوی یا مشاهداتشان را به واسطه هنر به امری عینی تبدیل می‌کردند. امروزه در این مبحث ضعیف عمل می‌کنیم. مهم‌ترین مشکل ادبیات داستانی و سینمای ما در همین ناتوانایی در داستان‌سرایی است. باید ساختار قصه را بلد باشیم؛ اینکه ساختارشکنی کرده‌ایم و قصه‌های مدرن را روایت کرده‌ایم، متوجه نمی‌شوم؛ قصه مدرن هم از محتوای خاصی پیروی می‌کند که مناسب همان نوع قصه است.»
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سینما انعکاس‌دهنده مسائل اجتماعی است، توضیح داد: «این موضوع بخشی از وظایف سینماست و تمام سینما را دربر نمی‌گیرد؛ اینکه چرا در فیلم‌هایمان مسائل و مشکلاتی که در جامعه است، شدیدتر و تلخ‌تر بیان می‌کنیم خودش جای بحث دارد. این نوع روایت باعث می‌شود تا مخاطب را به سمت یأس و ناامیدی بکشانیم و این در سینما جایی ندارد. تلخ‌ترین فیلم‌های قرن هم در انتها روزنه‌ای به‌سوی روشنایی و امید دارند؛ این دومین نکته‌ای است که باید در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر بررسی شود. درحالی که رکن اصلی سنت دینی ما امید است و همه اندیشمندان مردم را به امیدبخشی هدایت می‌کنند؛ هیچ مکتبی را نمی‌بینید که جامعه را به سمت ناامیدی رواج دهد. چطور می‌شود فیلم‌هایی پر از سیاهی و تلخی ببینیم که حتی در انتهای کار خود فیلمساز هم نمی‌داند به سمت ناامیدی می‌رود؛ نسل جوانی که فیلم‌ها را ببینند دعوت به چه چیزی می‌شوند؟»
عضو هیات انتخاب چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در پایان با اشاره به اینکه اصولا هنر (به خصوص سینما و تئاتر) برای مخاطب است، عنوان کرد: «نمی‌توانیم صرفا برای دل خودمان فیلم بسازیم و باید بدانیم که ذائقه مخاطب اهمیت دارد. چطور فیلمی می‌سازیم که مخاطب فیلم را تا انتها نمی‌بییند؟ اگر در ابتدای فیلم نتوان مخاطب را پای اثر نشناند، درست عمل نکرده‌ایم. مگر سینما بدون مخاطب می‌شود؟ حتی اگر بگوییم مخاطب این نوع سینما خاص است، باز هم عده‌ای را مورد خطاب قرار داده‌ایم. باید در این دوره از جشنواره، به این مسائل عمیق‌تر نگاه کنیم.»

چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاش‌زاده از 12 تا 22 بهمن 1400 برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=1287

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.