سینمایی نیوز
  • امروز : دوشنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 شوال 1446
  • و : Monday, 21 April , 2025 می باشد
کل 9738 امروز 0

خبر فوری

بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد شد جایزه چهره سال هنر انقلاب به «کارن همایونفر» رسید ۷۰ ناشر آموزشی در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس منتشر شد انتشار پنجاه و ششمین فصلنامه خانه موسیقی ایران «کتاب» در فیلم‌های ایرانی چه پیام و نشانه‌ای دارد؟ زمان و محل برگزاری جشنواره فیلم فضای باز اعلام شد مجمع عمومی و انتخابات انجمن منتقدان تئاتر برگزار شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ «کز نِیِستان» با دونوازی سه‌تار و نی در تالار رودکی فروش ۲۷۰ میلیارد تومان فیلم‌های اکران نوروزی «غرور و تعصب» بعد از 20 سال هنوز یکی از بهترین اقتباس‌های سینمایی کتاب دو جلدی «صد سال تئاتر در ارتش» منتشر شد جهانگردی با «ستاره قطبی» در تالار وحدت آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌ها در فروردین ماه اعلام شد شفاف سازی در عملکرد انجمن موسیقی ایران جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد نمایش‌نامه شاه‌موش و مارا و دیوار منتشر شد در گذشت هنرمند پیشکسوت عرصه سه تار نوازی نخستین اجرای ارکستر سمفونیک تهران با روایتی از خلیج فارس داوری آثار بیست‌ودومین جشنواره کتاب و رسانه آغاز شده است آغاز رقابت‌های جشنواره سرود رضوی نگاهی به اقتباس‌های سینمایی از آثار ماریو بارگاس یوسا واسپاری امور اجرایی نمایشگاه به صنف تحقق شعار وفاق ملی است رونمایی از پوستر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی ​فریدزاده: حوزه مطالعات سینما مظلوم واقع شده و نیازمند انسجام و سامانه‌ای یکپارچه است بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد فراخوان نمایشنامه‌خوانی در سینما فلسطین منتشر شد  موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت7 فیلم‌نامه فیلم‌های منتخب این هفته با رویکرد گرامیداشت روز ارتش توجه به ظرفیت‌های بومی استان‌ها در سینما تأکید شورای عالی سینما بر ساخت سینما در شهر‌های بزرگ تأکید بر تکمیل زیرساخت‌های سینمایی در شهرستان‌ها سینمای ایران، یکی از هویت‌های فرهنگی کشور / لزوم ایجاد صندوق سینمایی مشترک/ تشکیل شورای سینمای استانها ۳۲ گروه در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی اکران «صیاد» در روستاها و شهرهای بدون سینما آلبوم «عشق و نفرت» پس از ۲۳ سال مجوز نشر گرفت حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد کتاب «گام‌های گمشده» به چاپ هشتم رسید عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴

11
رهبر ارکستر ملی ایران در گفت و گو با سینمایی نیوز مطرح کرد؛

“همایون رحیمیان”: ارکستر ملی را به شهرستان ها می بریم

  • کد خبر : 32351
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰
“همایون رحیمیان”: ارکستر ملی را به شهرستان ها می بریم
سالن های های استاندارد باید زیاد ساخته شود. در شهرستان ها نیاز هست سالن خوب داشته باشند.

 سینمایی نیوز– “همایون (علی) رحیمیان” متولد ۱ تیر ماه ۱۳۳۳ در تهران که آهنگسازی بیش از ۱۰۰ قطعه موسیقی ضبط شده موجود در آرشیو صدا و سیما را در کارنامه دارد، موسیقیدان، نوازنده ویلن، مدرس دانشگاه، آهنگساز و رهبر ارکستر دارای نشان درجه یک هنری (دکترا) از شورای ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. از سوابق وی می‌توان به کنسرت مایستر ارکستر ملی ایران، نوازنده اول ارکستر مجلسی سازمان صدا و سیما، کنسرت مایستر ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما و ارکستر سمفونیک تهران، رهبری ارکستر ملی ایران، عضو ارشد شورای کارشناسی واحد موسیقی و شورای عالی موسیقی سازمان صدا و سیما و آهنگسازی بیش از یکصد قطعه موسیقایی اشاره کرد. ارکستر ملی ایران شهریورماه امسال با اجرای ویژه پوئم سمفونی «وداع» به رهبری همایون رحیمیان، خوانندگی سیدحسام‌الدین سراج و روایت ساعد باقری شاعر و پژوهشگر پیشکسوت به مناسبت اربعین حسینی در تالار وحدت به روی صحنه رفت.

به گزارش خبرنگار سینمایی نیوز، “همایون رحیمیان”، که ارکستر ملی ایران را در سانس 18:30 تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ نخستین روز سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت و در حضور وزیر فرهنگ، رهبری کرد و با خوانندگی “محمد معتمدی” به روی صحنه برد و در آیین پایانی سی‌ و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی موسیقی فجر، نیز بزرگداشت این هنرمند پیشکسوت برگزار شد، درباره خدمات موسیقی به انقلاب و فواید موسیقی اظهار داشت: بنده از ابتدای شکل گیری انقلاب و البته پیش از آن، در حوزه موسیقی فعالیت داشتم، مشکلات زیادی داشتیم و فشار برای نبود‌ موسیقی زیاد بود. فقط مقاومت بیشتر و پیگیری و کار مداوم مهم هست. ما آن زمان در شرایط خاصی بودیم اما تحمل نمودیم و کار کردیم تا به این جا رساندیم. آن اوایل با سختی های زیادی مواجه بودیم اما خوشبختانه الان حمایت صورت گرفته است و باید این موقعیت را حفظ کرد.

رهبر دائم ارکستر ملی ایران بیان داشت: به راحتی می توانم بگویم موسیقی در فضای اوایل انقلاب تعطیل شد. حتی هیچ کس اجازه حمل ساز نداشت ولی ما با توجه به شرایط جنگ چون کار من موسیقی کلاسیک بود و پیش تر در ارکستر مجلسی رادیو و تلویزیون کار می کردم، کار مربوط به جنگ زیاد دارم. بنده از سال ۱۳۵۹ نخستین قطعات و خیلی از موسیقی های مناسبتی و نظامی و حماسی و مارش های انقلابی و جنگی مختلف را از عمق وجودم برای جنگ ساختم که هم حمایت و تهییج رزمندگان در اعزام به جبهه ها و روحیه بخشی در عملیات ها را در خود مستتر داشت و هم توانستیم این گونه، موسیقی را نگه داریم.

دارنده لوح تقدیر و تندیس «سال نوا‌» در سومین سال نوای موسیقی ایران یادآور شد: در ساخته های خودم آن سال ها از آهنگ و سرود “پیروزی” که مرحوم “اسفندیار قره باغی” خواندند می توانم یاد کنم که اثرگذار بود. قطعه «چهارگاه» یا «طلوع آزادی» از ساخته های من است با ارکستر بزرگ سمفونیک و فکر کنم اولین کار به این شکل بود که بعد از انقلاب اجرا می شد. حتی در کلام نیز وقتی آقای آهنگران آن نوا ها را می خواندند، در واقع، آوای موسیقی بود. در ادامه به همراه چند موسیقی دان دیگر که در ایران مانده بودیم، ارکستر سمفونیک تلویزیون را جمع و جور و به رهبری آقای “نادر مرتضی پور” راه اندازی کردیم و بعد از جنگ که فضا باز تر شد به سمت موسیقی های دیگری از تصنیف و ترانه نیز رفتیم و کارهایی برای خوانندگانی مثل عباس بهادری، بیژن خاوری، مهرداد کاظمی، حسام الدین سراج و علیرضا افتخاری نوشتم. موسیقی خدمات بسیاری به انقلاب ارائه داد.

دارنده مدرک درجه یک هنری از شورای ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اشاره به کمبود های حوزه موسیقی کشور خاطرنشان ساخت: ما به آن شکل کمبود نداریم اما حمایت ها کم است. راحت بگویم امورات زندگی موزیسین ها از این طریق می گذرد و دریافتی های مالی زمان می برد، اقتصاد ایشان ضعیف است و در روحیه نوازنده ها، آهنگ سازان، تنظیم کنندگان و خوانندگان اثر می گذارد اما باز هم اهالی موسیقی کشور خوب کار می کنند.

این کارشناس و مدرس موسیقی تاکید کرد: جوانان باید آموزش ببینند. در حال حاضر  موسیقی کشور به شدت به آموزش احتیاج دارد. سطح آموزش خیلی پایین است ولی باید تلاش کرد تا بتوانیم آینده موسیقی را با جوانان بسازیم.

دانش آموخته هنرستان عالی موسیقی با درجه لیسانس تصریح ساخت : تنها نقطه انتقادی بنده این است که موسیقی ما فقط به سمت موسیقی پاپ کشیده شده است و به نظرم این درست نیست. گوش مردم و جوانان به این نوع موسیقی عادت می کند. من مخالف موسیقی پاپ نیستم و در این نوع از موسیقی به عنوان نوازنده، اجرا داشته و دارم ولی در پخش موسیقی پاپ خیلی افراط شده است; در صورتی که همه نوع موسیقی باید از رادیو پخش شود.

رهبر ارکستر ملی ایران در بخش پایانی صحبت های خود گفت: سالن های استاندارد باید زیاد ساخته شود. در شهرستان ها نیاز هست که سالن خوب داشته باشند. بنده خودم به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک ملی تمام تلاشم این است که ارکستر را به شهرستان ها ببریم و تماما در تهران مستقر نباشیم. تلاش می کنم در شهرستان های مختلف اجرا داشته باشیم و می دانم که مردم چقدر به موسیقی علاقه مند هستند و باعث آرامش خاطر ایشان خواهد بود. این نقطه ضعف هایی است که انشاالله باید بر طرف شود.

سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ بهمن ماه آغاز و تا ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استان‌های دیگر برگزار و جایزه ترانه،‌ جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

گزارش و گفت و گو از: تورج اردشیری نیا
عکس: الهام سادات روئین تن

 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=32351

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.