سینمایی نیوز
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 8657 امروز 1

خبر فوری

به دنبال تخصصی‌سازی جشنواره‌های رسانه‌ای در سطح ملی هستیم نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است

11
در سنگ خاره قطره باران اثر نکرد/

یادداشت بهروز غریب‌پور درباره تئاتر در دوران کرونا

  • کد خبر : 2798
  • ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
یادداشت بهروز غریب‌پور درباره تئاتر در دوران کرونا
از ابتدای شیوع کرونا بارها راه‌حل‌هایی برای پا برجا ماندن تئاتر در دوران پاندمی از سوی پیشکسوتان این حوزه ارایه شد، نمونه این راه‌حل‌ها استفاده از فضای مجازی، اجراهای آنلاین و برقراری دوباره تله‌تئاترها بودند.

سینمایی نیوز- از ابتدای شیوع کرونا بارها راه‌حل‌هایی برای پا برجا ماندن تئاتر در دوران پاندمی از سوی پیشکسوتان این حوزه ارایه شد، نمونه این راه‌حل‌ها استفاده از فضای مجازی، اجراهای آنلاین و برقراری دوباره تله‌تئاترها بودند.

طبیعی است که این راهکارها تنها در راستای کمک به تئاتر است تا صدمات وارده به آن را کاهش دهد. زمانی که ما به دنبال جایگزین برای تئاتر‌های اجرا شده در سالن‌ها باشیم و بتوانیم مجموعه‌ای از آنها را به کار بگیریم، خواهیم توانست آسیب‌ها به این هنر را کم ‌کنیم.

متاسفانه ما سال‌هاست پدیده‌ای به نام تله‌تئاتر را از تلویزیون حذف کرده‌ایم، اتفاقی که به دوران پیش از کرونا برمی‌گردد، از این رو با توجه به پتانسیل‌های این حوزه باید ساخت تله‌تئاتر و پخش آن در دستور کار سیمای جمهوری اسلامی قرار بگیرد.

علاوه بر آن رادیو ‌هم می‌تواند بسیاری از نمایش‌ها را به صورت رادیویی کار کند اما باید دستمزد به هنرمندان پرداخت کند نه اینکه عنوان کند این فضا را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهد تا از آن استفاده کنند؛ گویی که به آنها صدقه‌سری می‌دهد.

ما اگر بودجه‌ای برای تئاتر در نظر نگیریم همچنان شاهد چالش‌ها در این هنر خواهیم بود. مشکل ما این است که در کشور گوش شنوا وجود ندارد و کسی دلش برای تئاتر و هنر نمی‌سوزد زیرا اگر دغدغه‌ای در این باره وجود داشت، اجماعی بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط و صدا و سیما شکل می‌گرفت تا تئاتر را در دوران پاندمی و شیوع کرونا در کشور سرپا و زنده نگه دارند.

ما حتی اعتقاد داریم راهکار این مشکل چیزی نیست که مسوولان بخواهند برای آن زمان زیادی بگذارند، آنها می‌توانند بودجه در اختیار هنرمندان قرار داده، آزادی عمل بیشتری برای آنان فراهم کنند و درکی از مشکلات خانواده تئاتر داشته باشند.

همین امروز خواننده‌ای اهل بیرجند که در اپراها از او کمک می‌گرفتم با من تماس گرفت و گفت ۱۰ سال در تهران تمام تلاش خود را کرده تا به جایی برسد. متاسفانه در این یک سال اخیر، کرونا شرایطی برای او فراهم کرده تا دوباره به شهرستان برگردد و طبیعتا به امید موفقیت در موسیقی در آینده باید همه‌ چیز را از صفر شروع کند.

متاسفانه این اتفاق تنها به این خواننده بااستعداد محدود نمی‌شود و نمونه‌های آن در حوزه هنر و تئاتر فراوانند. در گروهی که با آنها کار می‌کنم، هنرمندان زیادی داریم که در این شرایط بیکار شده‌اند.

این در حالی است که اگر یک نهاد یا سازمان نظیر تلویزیون از ما می‌خواست اپرای عروسکی اجرا کنیم و‌ بودجه‌ای برای اجرای آن تخصیص می‌داد به‌ رغم مشکلاتی که برای‌مان وجود دارد اپرا را بازتولید و بودجه آن را بین هنرمندان شرکت‌کننده تقسیم می‌کردیم.

یک سال است مو بر زبان ما آمده آنقدر که گفته‌ایم تله‌تئاتر راه بیفتد، اجرای آنلاین از این محدودیت‌های سرسام‌آور خارج شود اما متاسفانه کسی گوش نمی‌دهد.

من بارها و بارها این سخنان را گفته‌ام، هر بار به خودم می‌گویم دیگر در این باره صحبتی نخواهم کرد زیرا معتقدم صحبت تکراری نه ‌تنها فرد را بی‌ارزش می‌کند بلکه موضوع را هم لوث می‌کند. با این حال مشکلات پیش روی جامعه تئاتر چنان زیاد است که گمان می‌کنم این سخن شاید این ‌بار اثر کند.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=2798
  • نویسنده : بهروز غریب‌پور
  • ارسال توسط :
  • منبع : روزنامه اعتماد
  • 231 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.