در مقدمه این فراخوان آمده است:
پیشرفت و بقای هر پدیده ذهنی یا مادی در بستر اجتماع، منوط به رابطهای است که آن پدیده با تصاحب و خلق فضا میسازد. در بیان روشنتر آنچه زندگان و مردگان یک جامعه را از یکدیگر متمایز میکند و آنچه که هست بودنِ پدیدههایی مثل علم، فرهنگ، زبان، تمدن و هنر را مشخص میکند، کنش و واکنش آنها در بستر یک مجموعه پویا مانند اجتماع است.
با این مقدمه کوتاه میتوان گفت که هنر، خود نوع ظریفی از هست بودگی است و تئاتر خود تصرف و خلق فضاست. حال که تئاتر دانشجویی به یک حفره خالی در تئاتر ایران بدل شده، جشنواره ملی تئاتر دانشگاهی اردیبهشت به سهم خود میکوشد تا این پدیده پویا و مترقی، استوار و باقی بماند. برگزاری دوره هفتم جشنواره اردیبهشت، بازپسگیری مفهوم دانشگاه به عنوان نهاد رسمی آموزش عالی است.
معرفی بخشهای رقابتی هفتمین دوره جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی اردیبهشت
1. بخش اصلی:
هفتمین دوره جشنواره ملی تئاتر دانشگاهی اردیبهشت در بخش اصلی با هدف احیای تئاتر دانشجویی، ارتقا سطح علمی و عملی دانشجویان هنرهای نمایشی و ایجاد پیوند میان رشتههای گوناگون، دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهها برگزار میشود. به این ترتیب دانشجویان سراسر کشور میتوانند در هر یک از زیرمجموعههای بخش اصلی جشنواره اردیبهشت نامنویسی کنند.
الف) اجرای صحنهای
علاقهمندان به شرکت در بخش اجرای صحنهای ابتدا باید ویدئوی اثر خود را در گوگل درایو بارگذاری کرده، سپس لینک فایل آپلود شده را در فرم ثبت نام وارد نمایند. توجه کنید که ویدئوی اثر میبایست توسط یک دوربین مرکزی، با کیفیت مناسب و بدون هرگونه قطعی صدا و تصویر ضبط شده باشد.
ب) آلترناتیو (اعم از لکچر پرفورمنس، تئاتر خیابانی، تئاتر محیطی، پرفورمنس و…)
علاقهمندان به شرکت در بخش آثار آلترناتیو ابتدا باید ویدئوی اثر خود را در گوگل درایو بارگذاری کرده، سپس لینک فایل آپلود شده را در فرم ثبت نام وارد نمایند. توجه کنید که ویدئوی اثر میبایست توسط یک دوربین مرکزی، با کیفیت مناسب و بدون هرگونه قطعی صدا و تصویر ضبط شده باشد.
پ) نمایشنامهنویسی
علاقهمندان به شرکت در بخش نمایشنامهنویسی میتوانند نمایشنامه تألیفی خود را در قالب word در فرم ثبت نام بارگذای کنند.
ت) پژوهش
علاقهمندان به شرکت در بخش پژوهش میتوانند مقالات و جستارهای تألیفی خود را در قالب PDF در فرم ثبت نام بارگذاری کنند.
گاهشمار فعالیتهای هفتمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی اردیبهشت در بخش اصلی
• آخرین مهلت ارسال آثار: 15 اسفند 1402
• اعلام آثار منتخب: 25 فروردین 1403
• تاریخ برگزاری جشنواره: نیمه دوم اردیبهشت 1403
2. بخش خانه:
این بخش مختص تمام دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه دامغان میباشد. بخش خانه با هدف ایجاد انگیزه و اشتیاق در دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه دامغان، تشویق آنها برای فعالیت در حوزه هنرهای نمایشی و ارتقا سطح کیفی آثار هنری این دانشگاه طراحی شده است. توجه کنید که دانشجویان فارغالتحصیل امکان شرکت در این بخش را نخواهند داشت.
الف) آلترناتیو (شامل لکچر پرفورمنس، پرفورمنس، تئاتر محیطی و…)
علاقهمندان به شرکت در بخش آثار آلترناتیو _ زیرمجموعه بخش خانه_ موظفاند ضمن پرکردن فرم ثبتنام، ایدهی اجرایی خود را در یک سطر تشریح نمایند. توجه کنید که تکمیل این مورد نیاز به فرم مجزایی ندارد و در فرم نامنویسی جشنواره قابل مشاهده است.
ب) نمایشنامهخوانی
علاقهمندان به شرکت در بخش نمایشنامهخوانی زیرمجموعه بخش خانه موظفاند ضمن پر کردن فرم ثبتنام، ایده اجرایی خود را در یک سطر تشریح نمایند. همچنین شرکت کنندگان بایست نمایشنامه انتخابی خود را در فرم ثبتنام مشخص کنند. چنانچه نمایشنامه مورد نظر متنی تألیفی باشد، باید آن را در قالب PDF در فرم ثبت نام بارگذاری کنند.
شرایط برگزاری بخش خانه:
• بخش خانه در بازه زمانی متفاوتی در ابتدای اسفند برگزار میشود.
• پس از مشخص شدن آثار منتخب در بخش خانه، اثر برگزیده نمایشنامهخوانی به عنوان اجرای مهمان در جشنواره حضور مییابد.
• پس از مشخص شدن آثار منتخب در بخش خانه، اثر برگزیده اجرای آلترناتیو بدون بازبینی به بخش اصلی و رقابتی جشنواره اردیبهشت راه مییابد.
گاهشمار هفتمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی اردیبهشت در بخش خانه
• زمان انتشار فراخوان: همزمان با انتشار فراخوان بخش اصلی
• آخرین مهلت ارسال آثار: 30 دی 1402
• اعلام آثار منتخب: 15 بهمن 1402
• تاریخ برگزاری بخش خانه: نیمه اول اسفند 1402
شرایط و ضوابط نامنویسی
• تمامی متقاضیان موظفاند با در نظر داشتن شرایط اختصاصی یاد شده برای بخشهای رقابتی و هر یک از زیرمجموعههای آنها، فرم ثبتنام را تکمیل نمایند. لینک فرم ثبتنام جشنواره اردیبهشت همزمان با انتشار رسمی فراخوان در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد.
• تمامی دانشجویان سراسر کشور و دانشآموختگانی که از شهریور ماه 1401 به بعد فارغالتحصیل شدهاند، میتوانند در بخش اصلی جشنواره تئاتر اردیبهشت ثبتنام کنند. همچنین افرادی که از شهریور 1399 به بعد از دانشگاه دامغان فارغالتحصیل شده اند، برای نامنویسی در دوره هفتم مجاز خواهند بود.
• افراد و تیمهای منتخب (در بخش اجرای صحنه¬ای و آلترناتیو) برای شرکت در جشنواره، میبایست در ایام برگزاری جشنواره در دامغان حاضر شوند. لازم به ذکر است که دبیرخانه جشنواره مسئول اسکان و پذیرایی شرکتکنندگان است.
• هر فرد واجد شرایط میتواند و مجاز است که همزمان در تمام بخشهای جشنواره شرکت کرده و برای هر بخش با دو اثر مجزا ثبتنام کند.
• ممنوعیتی برای نامنویسی و ارسال آثاری که اجرای عموم داشته یا در جشنوارههای دیگر حضور یافتهاند، وجود ندارد.
• مجددا یادآور شویم که دو بخش اصلی و خانه در دو بازه زمانی مختلف برگزار میشوند. اثر برگزیده نمایشنامهخوانی در بخش خانه بنا به رأی دبیرخانه اردیبهشت، به عنوان اجرای میهمان در ایام برگزاری جشنواره حضور خواهد یافت. همچنین اثر برگزیده اجرای آلترناتیو در بخش خانه، بدون بازبینی مجدد به بخش اصلی و رقابتی جشنواره راه مییابد.
• گروه برگزار کننده جشنواره اردیبهشت میتواند از آثار حضور یافته در هفتمین دوره این جشنواره فیلم، عکس، نقد، گزارش، خبر و… تهیه کند و شرکتکنندگان متعهد به پذیرش ضوابط و شرایط برگزارکنندگان میباشند.
• تعیین زمان، مکان و تعداد اجرای هر نمایش در ایام جشنواره بر عهده دبیرخانه است که به اقتضای هر اثر و با در نظر داشتن امکانات موجود صورتبندی خواهد شد.
• برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع هرگونه ابهام میتوانید جشنواره ملی تئاتر دانشگاهی اردیبهشت را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید. راههای ارتباطی و نشانی شبکههای اجتماعی جشنواره اردیبهشت در انتهای فراخوان درج شده است.
راههای ارتباطی با دبیرخانه جشنواره:
تلگرام: ordibehesht_festival_7
ایمیل: ordibehesht.festival.7@gmail.com
شماره تماس: 09019196246
نشانی ما در شبکههای اجتماعی:
وب سایت: http://ordibehesht-theatre.du.ac.ir/
کانال تلگرام: @ordibehesht_festival
اینستاگرام: ordibehesht_festival
(فایل فراخوان هفتمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی اردیبهشت در ضمیمه خبر است)
فراخوان جشنواره ملی تئاتر دانشگاهی اردیبهشت منتشر شد 3 | حجم فایل: 2.13 MB