سینمایی نیوز- کارگردان فیلم سینمایی «زالاوا» گفت: به خاطر دارم که تا آخرین لحظات، برگزاری جشنواره در وضعیت کرونا در هالهای از ابهام بود و شیوه برگزاری آن و اینکه آیا با حضور مردم باشد یا بدون حضور آنها یا آیا آنلاین و با حضور داوران برگزار باشد نیز مشخص نبود… به نظر من، فرآیند برگزاری جشنواره پایان خوشی داشت…
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از مرکز اطلاعرسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، ارسلان امیری، کارگردان فیلم سینمایی «زالاوا» در دوره سیونهم جشنواره فیلم فجر توانست دو سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی فیلم اول و بهترین فیلمنامه را کسب کند. این کارگردان درباره این دوره از جشنواره گفت: دوره سیونهم جشنواره فیلم فجر، هم برای ما و هم سینمای ما ویژه بود، چرا که وضعیت کرونا کمی سبک شده بود و برای برگزاری جشنواره تا آخرین روزها با اما و اگر تصمیمگیری شد، حتی زمانی که فیلمها را بازبینی میکردند هم هنوز مشخص نبود که جشنواره فیزیکی برگزار میشود یا صرفا آثار مورد داوری قرار میگیرد.
او افزود: به نظرم یکی از جذابیتهای جشنواره همین بود و جشنواره روندی دراماتیک داشت. بیشترین چیزی که اهمیت داشت و از حواشی جشنواره به خاطرم ماند، این بود که تا آخرین لحظات، برگزاری جشنواره در وضعیت کرونا در هالهای از ابهام بود. در واقع همه شیوههای برگزاری جشنواره تحت بررسی بود. نهایتا جشنواره به صورت فیزیکی برگزار شد و قرار شد مردم هم فیلمها را ببینند. به نظر من فرآیند برگزاری جشنواره، پایان خوشی داشت و بیش از حواشی بعد از دریافت سیمرغ، برگزاری جشنواره از یک روند دراماتیک برخوردار بود.
امیری خاطرنشان کرد: در واقع، ما در یک موقعیت اخلاقی بودیم. از یک طرف دوست داشتیم مردم را به تماشای فیلم در سینما دعوت کنیم ولی به خاطر شرایط کرونا هنوز خطرناک بود و این دعوت ممکن بود یک دعوت غیراخلاقی باشد. بنابراین به صورت کجدار و مریز، این تجربه دوگانه را تا آخرین لحظه داشتیم و 10 روز برگزاری جشنواره در این وضعیت، ذهن ما را مشغول کرده بود.
این کارگردان درباره برگزاری چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: عدد چهل برای جشنواره، عددی رند و جالب است ولی متأسفانه اتفاقاتی که در انتخاب آثار افتاد و رسانهای شد، دلگیرکننده بود و این اتفاقات، به هر دلیلی که باشد، اهالی سینما را دلچرکین میکند.
او ادامه داد: اتفاقاتی از این دست، چهلمین دوره را دچار چالش میکند و به نظرم نیاز به تصمیم شجاعانه دارد که درها را برای همه سلیقههای سینمایی باز کند. همچنین شاید میان موج جدید فیلمسازان جوانی که میخواهند فیلم اولشان را بسازند، ایجاد بدبینی کند… امیدوارم مسئولان در روزهای آتی با اقدام شجاعانهای بیدار شوند، انعطاف به خرج دهند و اجازه دهند که سینما بهتر از سابق نفس بکشد.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاش زاده از 12 تا 22 بهمن برگزار میشود