سینمایی نیوز
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
کل 7875 امروز 0

خبر فوری

دور شدن از فضای سرد مجازی با چاشنی پانتومیم  شاهد اتفاقات حیرت‌آوری در بخش روستایی و عشایری حوزه تئاتر بودیم زنده‌یاد میرزایی هنرمندی موثر در روند جریان‌سازی شبیه‌خوانی بود سایت پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز راه‌اندازی شد پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران رونمایی شد تیترهای صفحه اول روزنامه های سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد روایت شصتمین دوسالانه هنر ونیز از زبان کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران از فیلم‌سازی با پول تو جیبی تا آدمی که مگس شد!/ «سینما» خانواده‌اش را انتخاب می‌کند «سوره» میزبان نشست‌های تخصصی «فیلم جُستار» و «ژانرهای ترکیبی» می‌شود نمایش «پیانو» و «ملودی» صفحه اول روزنامه های دوشنبه سوم اردیبهشت 1403 اختصاص جایزه ۴ میلیاردی برای طرح برگزیده “آسمانه هنر ایران” زمان و محل اجرای نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی اعلام شد جشنواره فجر هنر معماری از امسال در گروه جشنواره‌های فجر برگزار خواهد شد اسماعیلی از افتتاح طرح ملی «تجلیل از الگوهای برتر آموزشگاهی» کشور خبر داد جانِ تماشاخانه سنگلج در خطر است آخرین مصوبات شورای پروانه ساخت آثار غیرسینمایی دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب شد باز نشر پنج کتاب محبوب خوانندگان انتشارات بنیاد سینمایی فارابی نمایش مستندی از زنده یاد «حمید سهیلی» در موزه سینما صفحه اول روزنامه های یکشنبه دوم اردیبهشت 1403 فروش سینمای ایران در فروردین 1403 اعلام شد آیین اختتامیه دومین طنزواره استانی میرما برگزار شد کتابفروشی‌ها برای حضور در بخش مجازی نمايشگاه كتاب تهران در سامانه «بازار کتاب» ثبت‌نام کنند هنر انقلاب کوشید فرم را فراتر از بازی‌های صوری، تبدیل به تجلی امری قدسی و متعهد کند نمایش «گالیله» با سه اجرا 300 میلیون فروخت قابل توجه اعضاى محترم خانه موسیقى ایران پورتراب؛ پیرِ دِیر موسیقی ایران امیر قادری: امروز اغلب فیلم‌های کوتاه استاندارد هستند پیشخوان مطبوعات/ صفحه نخست روزنامه های پنج شنبه اول اردیبهشت 1403 اجراهای عمومی نمایش‌های کودک و نوجوان جشنواره رضوی مشخص شدند با درگذشت پوراحمد تاریخ سینمای ایران ورق خورد کاربران کتابخانه‌های عمومی ۴۷۰۰ ساعت به طرح «بهار در بهار» اختصاص دادند شهروند – خبرنگاران بازوی رسانه‌ای سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌شوند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ آئین معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب برگزار شد بازگشت چند کتاب کمیاب به کتابخانه تربیت تبریز نمایشگاه کتاب از مهمترین رویدادهای فرهنگی است ۸ پلاتوی جدید در محل ساختمان اداره تئاتر ساخته می‌شود تدارک برنامه‌های ویژه رسانه ملی برای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران آیین بزرگداشت استاد مصطفی کمال پورتراب آخرین روزهای فروردین و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی شاهکار کوبریک روی آنتن شبکه نمایش موافقت شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی با 5 فیلم‌نامه بزرگداشت زنده یاد مهرجویی در جشنواره فیلم مسکو اولین حضور بین‌المللی «چوپان» ‌در جشنواره «sehsüchte» آلمان «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد آغاز ثبت نام چهل و سومین آزمون ادواری استاندارد‌های مهارتی بخش فرهنگ و هنر فراخوان اجرا در تماشاخانه‌های مهر و ماه حوزه هنری منتشر شد

4
ثمینه باغچه‌بان در مراسم بزرگداشت‌اش مطرح کرد:

ما را به سخت جانی خود این گمان نبود/ بزرگداشت بانو ثمینه باغچه‌بان در ۹۴ سالگی برگزار شد

  • کد خبر : 17813
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۲
ما را به سخت جانی خود این گمان نبود/ بزرگداشت بانو ثمینه باغچه‌بان در ۹۴ سالگی برگزار شد
بزرگداشت بانو ثمینه باغچه‌بان با همت انجمن صنفی تئاتر کودک و نوجوان و بنیاد نمایش کودک عصر شنبه 30 اردیبهشت ماه در سالن استاد عباس جوانمرد عمارت جدید خانه تئاتر برگزار شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از سایت خانه تئاتر، بزرگداشت بانو ثمینه باغچه‌بان با همت انجمن صنفی تئاتر کودک و نوجوان و بنیاد نمایش کودک عصر شنبه 30 اردیبهشت ماه در سالن استاد عباس جوانمرد عمارت جدید خانه تئاتر برگزار شد.

اجرای این مراسم را گیتی خامنه برعهده داشت و ثمینه باغچه‌بان فرزند جبار باغچه‌بان که سال‌ها برای تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان ناشنوا فعالیت کرده و جانشین پدرش در مدرسه باغچه‌بان بوده در 94 سالگی در حالی که به کمک واکر قدم برمی‌داشت در این مراسم حضور پیدا کرد.

در ابتدای مراسم ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر با ابراز خوشحالی از برپایی چنین مراسمی خطاب به ثمینه باغچه‌بان گفت: «برای خانه تئاتر و انجمن تئاتر کودک و نوجوان حضور شما در این مراسم افتخار بزرگی است. استاد بزرگ باغچه‌بان و خانواده‌شان هرآنچه انجام دادند، خدمت به فرهنگ و تک‌تک بچه‌های این مملکت و به خصوص ناشنوایان است. هرآنچه انجام دادند، تنها خدمت بود و خدمت.»

راد با ذکر خاطراتی از کودکی خود اضافه کرد: «من کلاس پنجم، ششم دبستان بودم که در هنرستان عالی موسیقی در گروه کر تنور یک می‌خواندم و در خدمت خانم اولین باغچه‌بان بودم و ماهی 70 تومان هم حقوق می‌گرفتم.»

او ادامه داد: «آنچه باغچه‌بان‌ها انجام دادند،‌ قابل تقدیر و تشکر بود. آنها خدمتگزار بودند بدون اینکه درخواستی داشته باشند اما بسیار بی‌محبتی‌ها به شما شد. با این‌‌حال ایستادید و خدمت کردید. هیچوقت یادم نمی‌رود که برای نامگذاری خیابانی به نام باغچه‌بان چه بی‌مهری‌هایی صورت گرفت. در حالی که ما ا نتظار داریم تندیس باغچه‌بان در جای‌جای این مملکت گذاشته شود تا باعث شود خدمتگزاران دیگر احساس کنند که در این کشور جایگاه دارند.»

در ادامه مراسم خامنه خاطراتی از قول ثمینه باغچه‌بان درباره روش‌های تربیتی پدرش در مورد او و برادرش ثمین تعریف کرد. و سپس مستندی ساخته مرحوم کیومرث پوراحمد پخش شد.

مژگان وثوقی در ادامه مراسم خاطراتی از زندگی ثمینه باغچه‌بان که با نگاه و نظر خود او نوشته شده بود را قرائت کرد.

در ادامه گروه موسیقی زنبورک به سرپرستی سروش حاتمی‌آذر قطعه‌ای از آلبوم «رنگین کمون» از ساخته‌های ثمین باغچه‌بان را اجرا کرد. اجرای ترانه‌‌ای از احمدرضا احمدی و ترانه خونه مادربزرگه دیگر اجراهای این گروه را تشکیل داد که با همراهی و استقبال حاضران همراه شد.

در ادامه مراسم داوود کیانیان با تشکر از انجمن صنفی تئاتر کودک و نوجوان و بنیاد نمایش کودک برای برگزاری این مراسم از اینکه ثمینه باغچه‌بان دعوت آنها را پذیرفته و در این مراسم حضور پیدا کرده، تشکر کرد.

او با اشاره به اینکه زوایایی از زندگی و فعالیت‌های جبار باغچه‌بان وجود دارد که هیچگاه به آنها پرداخت نشده، گفت: «ما همیشه با صحبت درباره باغچه‌بان به یاد فعالیت‌های او در زمینه تئاتر کودکان می‌افتیم چراکه او از 100 سال پیش آغازگر آن بوده است. اما این تنها بخشی از فعالیت‌های او محسوب می‌شود.»

کیانیان افزود: «کارهای او در زمینه فرهنگ، آموزش، روزنامه‌نگاری، آموزگاری و تئاتر بزرگسالان بخش اعظمی از آن کوه یخی است که تا به امروز به آنها توجهی نشده است. او در زمینه تئاتر حرفه‌ای بزرگسالان فعالیت کرده. او بازیگر بوده اما نمی‌دانیم در چه نقش هایی بازی کرده است. کارگردان بوده اما نمی‌دانیم چه نمایش‌هایی را کارگردانی کرده، او نمایشنامه‌نویس بوده اما نمی‌دانیم چند نمایشنامه برای بزرگسالان نوشته است. او طراح صحنه بود اما ما بی‌خبریم که برای کدام نمایش‌ها طراحی کرده است.»

این نویسنده تئاتر کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه باغچه‌بان نخستین تشکل مردمی تئاتر را راه‌اندازی کرده، گفت: «او نخستین تشکل مردم‌نهاد تئاتر به نام جمعیت تئاتر را در یک شهرستان بنیاد نهاد. دریغا که ما از آن اطلاع‌نداریم و به آن نپرداختیم. آنقدر در این زمینه کوتاهی کردیم که این فعالیت‌های او در شناخت ما از این استاد رنگ‌باخته است. در حالیکه این فعالیت‌ها در آسمان رنگین‌کمان فعالیت‌های این استاد بزرگ وجود داشته و او به نحوی در این زمینه فعال بود که زنده‌یاد بیژن مفید نمایش ماندگار «شهر قصه» را با نگاه به نمایشنامه «خانم خزوک» باغچه‌بان نوشت و نمایش «پیرمرد و ترب» از روی نمایشنامه «پیر و ترب» به اجرا درآمده است. دو اجرایی که از موفق‌ترین نمایشنامه‌های تئاتر ما محسوب می‌شوند.»

کیانیان با تاکید دوباره بر فعالیت‌های صنفی باغچه‌بان اضافه کرد: «جبار باغچه‌بان در حالی جمعیت تئاتر را با اهل تئاتر در یک شهرستان بنیان می‌گذارد که ما هنوز بعد از یک قرن نتوانستیم تشکل سندیکایی تئاتر را ایجاد کنیم.»

راحله فرهمندی مدیر مدرسه باغچه‌بان دیگر سخنران مراسم بود و گفت: « مدرسه‌ای که جبار باغچه‌بان با تلاش و عشق و همت ستودنی بنا کرد بعد از گذشت 57 سال از درگذشت او همچنان نام زیبای باغچه‌‌بان بر سردر خود دارد. مدرسه‌ای که مدیریت‌اش را ثمینه خانم پس از مرگ پدر برعهده گرفتند و نام ثمینه و پروانه را هم با خود یدک می‌کشد.»

او افزود: «باغچه‌بان از شهر خوی برای اولین بار ردای معلمی پوشید و با عشق و افتخار فعالیت خود را ادامه داد. مدرسه‌ای که در دل خود اتاق و موزه‌ای جای داده که بیشترین یادگارهای آقای باغچه‌بان را طی این سال‌ها در آنجا محفوظ و نگهداری شده با عشق به اینکه روح بزرگ باغچه‌بان ناظر بر همه فعالیت‌های ما و میراث‌شان است.»

مدیر مدرسه باغچه‌بان ادامه داد: «ما قولی به آقای داوود کیانیان عزیز دادیم که اجرای نمایش‌های باغچه‌بان را هم در برنامه مدرسه قرار دهیم و بعد فرهنگی ایشان را هم به خانواده‌های شاگردان مدرسه بشناسانیم.»

پخش مستندی دیگر درباره فعالیت‌های باغچه‌بان به کارگردانی حمیدرضا ملاحسینی بخش دیگر این مراسم بود.

در ادامه ثمینه باغچه‌بان با کمک دختر خود روی صحنه آمد و صحبت‌هایی را ایراد کرد. او با خواندن بیت شعری گفت: « ایام هجر را گذراندیم و زنده‌ایم، ما را به سخت جانی خود این گمان نبود. فکر نمی‌کردم دوباره به ایران بیایم. ایران عشق من است و هر روز من در وطنم برایم مثل بهشت است. وطن چیز دیگری است و شماها که در آن هستید، این را متوجه نمی‌شوید. این مملکت قدمت 2500 ساله دارد که باعث افتخار جهانیان است. گفتار کوروش در جهان مدام تکرار می‌شود و از دخترم مریم ممنونم که من را با عشق به ایران آورد.»

باغچه‌بان ادامه داد: «از لطف شما نسبت به خانواده باغچه‌بان،‌ جبار، ثمین، پروانه و خودم خیلی متشکرم و امیدوارم برای همه کسانی که آرزومند بازگشت به کشورشان هستند، راه باز شود و آنها بیایند و از زندگی در اینجا لذت ببرند.»

در انتهای مراسم مدالیوم خانه تئاتر که سالی یک بار به یکی از خدمتگزاران فرهنگ و هنر داده می‌شود توسط ایرج راد به ثمینه باغچه‌بان اهدا شد.

منصور خلج لوح و هدایایی را از سوی بنیاد نمایش کودک به باغچه‌بان اهدا کرد. افسون امینی از سوی هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان هم لوح و هدیه‌ای به باغچه‌بان تقدیم کرد.

عباس جهانگیریان نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به حضور دو هنرمند ارمنی در این مراسم از آندرانیک خاچومیان یاد کرد که نتوانست در این مراسم حضور پیدا کند و از یئورک آساطوریان که کتاب‌هایی را از زبان فارسی به ارمنی ترجه کرده و در این مراسم حضور داشت، تقدیر کرد.

رضا کیانیان هم که در مراسم حضور داشت با حضور روی صحنه گفت: «خیلی خوشحالم و افتخار می‌کنم که در این مراسم حضور دارم. من نوجوان بودم که به گروه تئاتر داوود وارد شدم و از تئاتر نوجوانان رشد کردم و بزرگ شدم.» او از سوی بنیاد نمایش کودک مبلغ 40 میلیون تومان به ثمینه باغچه‌بان اهدا کرد.

در انتهای مراسم یکی از همسایگان ثمینه باغچه‌بان در سانتاکروز از نقش تربیتی او بر کودکان خود گفت و با ذکر خاطراتی بر فعالیت‌های تربیتی باغچه‌بان در آمریکا تاکید کرد.




لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=17813

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.